Vištienos troškinys – tai receptas, prie kurio norisi grįžti dar kartą. Jį paprasta paruošti, jis sotus, skanus ir puikiai tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šeimos pietums.
Šis patiekalas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi ko nors naminio, šilto ir skanaus.
Su vištiena troškiniai gaunasi ypač švelnūs ir sultingi, o kartu su daržovėmis, sūriu, bulvėmis. Kiekvienas į jį gali įmaišyti ką nors skirtingo: šiek tiek prieskonių pikantiškumui suteikti, grietinėlės padažo minkštumui padidinti arba traškios plutelės ant viršaus tekstūros kontrastui sukurti.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardų vištienos apkepą
Ingredientai: 1:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- bulvės – 4 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- pomidorai – 100 g;
- sūris – 100 g;
- majonezas – 100 g;
- garstyčių – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Vištienos troškinio paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į kepimo formą.
Ant svogūnų sluoksnio
sudėkite
vištienos filė. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su majonezu, sudėkite ant vištienos sluoksnio.
Pomidorus supjaustykite plonais apskritimais ir sudėkite ant bulvių sluoksnio
.
Ant pomidorų sutarkuokite sūrį, viršų aptepkite majonezu
. 40-45 min. kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje.
Iš paprastų ir nebrangių produktų gausite vištienos apkepą. Tai geras vakarienės variantas visai šeimai.