Sekite mus Facebook'e!
Minkšti kaip ledai!

Sudedamosios dalys :
Pienas – 1 stiklinė (250 ml).
Sviestas – 100 g.
Miltai – 150 g.
Druska – žiupsnelis.
Kiaušiniai – 4 vnt.
Paruošimas :
Į puodą supilkite pieną, įdėkite sviesto ir žiupsnelį druskos.Ištirpinkite sviestą ir, nuolat maišydami, suberkite persijotus miltus, užvirinkite mišinį ir nukelkite nuo viryklės
. Tada, nuolat plakdami mišinį, po vieną įmuškite kiaušinius.Kiaušinius įmušiau tiesiai į karštą tešlą. Gautą mišinį supilstiau į konditerinį maišelį arba švirkštą ir ant riebalais pateptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos išspaudžiau 10 cm ilgio juosteles. Tarp juostelių palikdavau 5 cm atstumą.Mano eklerai kepė iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių (pagal Lenos receptą, tik 15 minučių). Kepant eklerus, orkaitės neatidarykite.
Paruoštuose ekleruose padarau skylutę ir užpilu jas kreminiu kremu, o eklerų viršų aptepu vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
Pudingas:
400 ml pieno,
2 tryniai,
1,5 valg. šaukšto miltų,
1,5 valg. šaukšto krakmolo,
80 g cukraus,
vanilino
Paruošimas:
Mikrobangų krosnelei tinkamame dubenyje sutrinkite trynius su cukrumi ir vanile, supilkite pieną, suberkite miltus ir krakmolą .Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje 3–5 minutes maksimaliu galingumu (tai mikrobangų krosnelės šildymo funkcija). BŪTINA kas minutę išimti ir labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.Kremo tirštumas priklauso nuo to, kiek laiko jį virsite, man kremo paruošimas užtruko 4 minutes.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
