Sekite mus Facebook'e!
Prancūziškos morkų salotos – paprastas, tačiau stebėtinai skanus ir aromatingas patiekalas, kuriam pagrįstai skiriama ypatinga vieta Prancūzijos kulinarinėje tradicijoje. Šias salotas lengva gaminti, joms paruošti reikia nedaug laiko, todėl jos puikiai tinka tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventiniams stalams
. Pagrindinis šių salotų ingredientas, kaip rodo pavadinimas, yra morkos
.
Jos pasižymi saldžiu ir gaiviu skoniu, yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis.
Prancūziškose morkų salotose dažnai naudojami įvairūs priedai, pavyzdžiui, alyvuogių aliejus, citrinų sultys, žolelės ir prieskoniai, kad patiekalas būtų itin rafinuotas.
Sudedamosios dalys:
- morkos – 450 g;
- petražolės – 1,5 valg;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- alyvuogių aliejaus – 2 valg;
- garstyčių – ½ šaukštelio;
- medaus – ¼ šaukštelio;
- druskos – ½ šaukštelio.
Morkų salotų paruošimas:
Marinatui sumaišykite citrinos sultis su alyvuogių aliejumi, garstyčiomis, medumi ir druska. Morkas sutarkuokite stambia tarka
, petražoles smulkiai sukapokite ir suberkite į morkas. Supilkite padažą į morkas ir viską gerai išmaišykite.
Į padažą pagal skonį galite įberti maltų juodųjų pipirų. Salotų privalumas tas, kad jų nereikia marinuoti, jas galima patiekti iš karto.
