Sekite mus Facebook'e!
Beveik kiekviena pasaulio virtuvė turi savo kepimo receptus. O mėgstamiausių receptų yra tiek daug: pyragai, tortai, bandelės.
Norėčiau su jumis pasidalyti gardžių bandelių receptu iš Vokietijos.
Joms paruošti reikia šių ingredientų:
- Reikės: 1 pakuotės minkšto sūrio (rikotos);
- 1 pakuotės mocarelos;
- kondensuoto pieno – 3 valgomųjų šaukštų;
- lieso sviesto – 80 g;
- druskos – ½ arbatinio šaukštelio;
- kiaušinis – 1 vnt;
- vanilinas;
- actas – 1 valgomasis šaukštas;
- pieno – 250 g;
- miltai – 500 g;
- sausos mielės – 7 gramai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Kaip paruošti bandeles:
Pieną pašildykite iki 50 laipsnių Celsijaus. Supilkite į jį vaniliną, mieles, cukrų ir viską kruopščiai išmaišykite. Supilkite liesą sviestą ir actą. Atskirti baltymus nuo trynių, baltymus pasiųsti į mišinį, o trynius atidėti į šalį.

Baltymus su likusia mase suplakite plaktuvu, tada į mišinį palaipsniui suberkite druską ir miltus. Pageidautina miltus persijoti. Tešlą reikia išminkyti, iškočioti ant stalo ir suformuoti tešlą. Ją nusiųskite į dubenį, prieš tai pateptą liesu aliejumi, tada palikite šiltoje vietoje pusvalandžiui. Jai pakilus, tešlą dar kartą išminkykite.
Padalykite tešlą į keturias lygias dalis, kiekvieną jų supjaustykite į penkis gabalėlius. Iš kiekvienos dalies suformuokite nedidelius gumulėlius. Paskleiskite juos ant stalo ir palaukite dešimt minučių, kol pakils.

Kiekvieną gabalėlį reikia iškočioti į aštuonių ar dešimties centimetrų skersmens apskritimą. Į kiekvieno apskritimo vidų įdėkite po griežinėlį mocarelos ir šaukštą rikotos. Užspauskite kraštus, šiek tiek suvyniokite ritinėlius rankose, kad jie būtų tvarkingi. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu ir šiuo mišiniu aptepkite kiekvieną bandelę. Pusvalandį kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Kol bandelės kepa, pasigaminkite tokį padažą: minkštą sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu. Kai bandelės atvės, užpilkite jas šiuo padažu. Štai ir viskas – gardžios vokiškos bandelės paruoštos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
