Sekite mus Facebook'e!
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai – 500 g
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt.
- Raudonoji paprika – 1 vnt.
- Šviežia mėta – ½ ryšulėlio
Įdarui:
- Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai. l.
- Citrinų sultys – 2 šaukštai. l.
- Druska – pagal skonį
- Malti raudonieji pipirai (aštrūs) – žiupsnelis
Paruošimo būdas:
- Pomidorus supjaustykite bet kokio norimo dydžio griežinėliais.
- Svogūną supjaustykite žiedais, lengvai pabarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Po to šiek tiek išspauskite ir sudėkite į pomidorus.
- Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su daržovėmis.
- Smulkiai supjaustykite mėtą ir suberkite į salotas.
- Padažą paruoškite sumaišydami citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir žiupsnelį maltų aitriųjų pipirų.
- Prieš patiekiant, pagardinkite salotas ir švelniai išmaišykite.
Šviežia, paprasta ir neįprasta – puikus pasirinkimas vasaros pietums ar vakarienei.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
