Sekite mus Facebook'e!
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai – 500 g
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt.
- Raudonoji paprika – 1 vnt.
- Šviežia mėta – ½ ryšulėlio
Įdarui:
- Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai. l.
- Citrinų sultys – 2 šaukštai. l.
- Druska – pagal skonį
- Malti raudonieji pipirai (aštrūs) – žiupsnelis
Paruošimo būdas:
- Pomidorus supjaustykite bet kokio norimo dydžio griežinėliais.
- Svogūną supjaustykite žiedais, lengvai pabarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Po to šiek tiek išspauskite ir sudėkite į pomidorus.
- Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su daržovėmis.
- Smulkiai supjaustykite mėtą ir suberkite į salotas.
- Padažą paruoškite sumaišydami citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir žiupsnelį maltų aitriųjų pipirų.
- Prieš patiekiant, pagardinkite salotas ir švelniai išmaišykite.
Šviežia, paprasta ir neįprasta – puikus pasirinkimas vasaros pietums ar vakarienei.
