Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pomidorų padažas, kurį valgote šaukštais: laiko patikrintas žiemos receptas. Jokių atliekų!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pomidorų padažas yra pagardas, įkūnijantis visą skonio ir naudojimo paprastumo istoriją.

Tai sodrus, tirštas pagrindas, pagamintas iš sultingų pomidorų, pagardintų prieskoniais, druska, cukrumi, aromatinėmis žolelėmis ir kitomis daržovėmis arba aliejumi.

Pomidorų padažas yra universalus virtuvės elementas. Jis mėgstamas visame pasaulyje dėl ryškios spalvos, sodraus pomidorų skonio ir nuostabaus aromato.

Šio padažo istorija prasideda Pietų Amerikoje, pomidorų gimtinėje. XVI amžiuje pomidorai pasiekė Europą ir pamažu išpopuliarėjo, ypač pietinėse šalyse, tokiose kaip Italija ir Ispanija. Pirmasis pomidorų padažo receptas datuojamas 1692 m. ir buvo užrašytas Neapolyje.

Šiandien pomidorų padažas yra būtinas daugelio patiekalų ingredientas. Jis naudojamas kaip makaronų ir picos užpilas, dedamas į mėsą ir daržoves, taip pat troškiniuose, sriubose ir apkepuose.

Sudedamosios dalys:

  • Pomidorai – 5 kg;
  • Raudonieji pipirai – 1 kg;
  • Karštieji pipirai – 2 vnt.;
  • Svogūnas – 500 g;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukrus — 4 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
  • Paprika – 1 šaukštelis;
  • Džiovintos itališkos žolelės – 2 šaukštai;
  • Česnakas – 1 galvutė;
  • Obuolių sidro actas 6% – 3 šaukštai.
Rekomenduojame:  Traškūs ir kvapnūs užkandis didelei šeimai.

Pomidorų padažo paruošimas:

Pomidorus susmulkinkite. Atskirai susmulkinkite svogūną ir raudonąją papriką. Prieš tai pašalinkite paprikų vidurius.

Į smulkintus svogūnus ir paprikas sudėkite aitriąsias paprikas. Atskirai nuspauskite vienos česnako galvutės skilteles.

Pomidorų mišinį sudėkite į puodą ir užvirinkite, prieš tai įberdami druskos. Į puodą su pomidorais įdėkite metalinį sietelį ir samčiu nupilkite skysčio perteklių.

Į tirštą pomidorų mišinį suberkite smulkintą papriką ir svogūną. Išmaišykite ir virkite, kol užvirs, tada troškinkite 20 minučių.

Panardinamuoju trintuvu sutrinkite mišinį. Įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų, paprikos, džiovintų itališkų žolelių, česnako, augalinio aliejaus ir acto ir gerai išmaišykite.

Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite kaitrą iki minimumo. Virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Pomidorų padažą supilkite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir užsandarinkite dangteliais. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir leiskite visiškai atvėsti.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.