Sekite mus Facebook'e!
Labai skanus pomidorų ir svogūnų užkandis bus tikras atradimas jums: minimalus produktų kiekis, minimalus paruošimo laikas – ir galiausiai nepakartojamas skonis.
Čia viskas saikingai: pomidorai vidutiniškai sūrūs, vidutiniškai aštrūs, vidutiniškai pikantiški – ir neįtikėtinai skanūs (jau neapsakomai). Užkandis idealiai tinka prie bet kokios mėsos (o šašlykas be jo neapsieina), keptų bulvių – ir prie bet kokio pagrindinio patiekalo. Įdomiausia, kad pirmiausia nuo stalo dingsta svogūnas, marinuojamas kartu su pomidorais: jo pikantiškas skonis beprotiškas.
Produktų sudėtis
- 5 prinokę pomidorai (pageidautina su kietu minkštimu);
- 3 vidutinio dydžio svogūnai;
- keturios česnako skiltelės;
- 4 šaukštai augalinio aliejaus;
- du šaukštai citrinos sulčių;
- pusė arbatinio šaukštelio baziliko;
- ketvirtadalis arbatinio šaukštelio aitriųjų raudonųjų pipirų;
- 1,5 šaukšto natūralaus medaus;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos.
Žingsnis po žingsnio virimo procesas
- Nuplaukite vidutinio dydžio pomidorus ir supjaustykite maždaug 3–4 mm storio griežinėliais.
- Svogūnus (taip pat vidutinio dydžio) nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais.
- Česnako skilteles susmulkinkite peiliu: ne smulkiai, o vidutinio dydžio gabalėliais.
- Paruoškite padažą: į dubenį supilkite natūralų medų, citrinos sultis ir augalinį aliejų. Įberkite prieskonių: raudonųjų aitriųjų paprikų, druskos, baziliko. Patarimas: jei medus sutirštėjo, jį reikia ištirpinti vandens vonelėje. Geriau nenaudoti mikrobangų krosnelės, kitaip medus praras visas savo naudingas savybes.
- Gerai sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Užkandį surinksime sluoksniais: galite pasiimti stiklinį indelį plačiu kaklu.
- Pirmas sluoksnis – pomidorai, pabarstykite svogūnais ir česnakais. Kartokite sluoksnius, kol stiklainis bus pilnas.
- Užpilkite padažu viską, uždarykite, suplakite ir padėkite į šaldytuvą. Bent 30 minučių, bet kuo ilgiau šis užkandis pastovės, tuo skanesnis jis taps.
Labai skanus pomidorų ir svogūnų užkandis puikiai dera su jaunomis bulvėmis ir mėsa. O gamtoje toks delikatesas taps tiesiog nepakeičiamas: su šašlyku, su bulvėmis ant iešmelių, su grybais. Apskritai prisivalgysite smegenis ir tikrai negalėsite atsisakyti!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


