Sekite mus Facebook'e!
Labai skanus pomidorų ir svogūnų užkandis bus tikras atradimas jums: minimalus produktų kiekis, minimalus paruošimo laikas – ir galiausiai nepakartojamas skonis.
Čia viskas saikingai: pomidorai vidutiniškai sūrūs, vidutiniškai aštrūs, vidutiniškai pikantiški – ir neįtikėtinai skanūs (jau neapsakomai). Užkandis idealiai tinka prie bet kokios mėsos (o šašlykas be jo neapsieina), keptų bulvių – ir prie bet kokio pagrindinio patiekalo. Įdomiausia, kad pirmiausia nuo stalo dingsta svogūnas, marinuojamas kartu su pomidorais: jo pikantiškas skonis beprotiškas.
Produktų sudėtis
- 5 prinokę pomidorai (pageidautina su kietu minkštimu);
- 3 vidutinio dydžio svogūnai;
- keturios česnako skiltelės;
- 4 šaukštai augalinio aliejaus;
- du šaukštai citrinos sulčių;
- pusė arbatinio šaukštelio baziliko;
- ketvirtadalis arbatinio šaukštelio aitriųjų raudonųjų pipirų;
- 1,5 šaukšto natūralaus medaus;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos.
Žingsnis po žingsnio virimo procesas
- Nuplaukite vidutinio dydžio pomidorus ir supjaustykite maždaug 3–4 mm storio griežinėliais.
- Svogūnus (taip pat vidutinio dydžio) nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais.
- Česnako skilteles susmulkinkite peiliu: ne smulkiai, o vidutinio dydžio gabalėliais.
- Paruoškite padažą: į dubenį supilkite natūralų medų, citrinos sultis ir augalinį aliejų. Įberkite prieskonių: raudonųjų aitriųjų paprikų, druskos, baziliko. Patarimas: jei medus sutirštėjo, jį reikia ištirpinti vandens vonelėje. Geriau nenaudoti mikrobangų krosnelės, kitaip medus praras visas savo naudingas savybes.
- Gerai sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Užkandį surinksime sluoksniais: galite pasiimti stiklinį indelį plačiu kaklu.
- Pirmas sluoksnis – pomidorai, pabarstykite svogūnais ir česnakais. Kartokite sluoksnius, kol stiklainis bus pilnas.
- Užpilkite padažu viską, uždarykite, suplakite ir padėkite į šaldytuvą. Bent 30 minučių, bet kuo ilgiau šis užkandis pastovės, tuo skanesnis jis taps.
Labai skanus pomidorų ir svogūnų užkandis puikiai dera su jaunomis bulvėmis ir mėsa. O gamtoje toks delikatesas taps tiesiog nepakeičiamas: su šašlyku, su bulvėmis ant iešmelių, su grybais. Apskritai prisivalgysite smegenis ir tikrai negalėsite atsisakyti!
