Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pomidorai žiemai. Net jei užsandarinsite 100 stiklainių, to vis tiek nepakaks.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiame recepte naudojami pomidorai labiau primena klasikinius statinėse keptus pomidorus. Jie tokie pat tankūs, kvapnūs, šiek tiek rūgštūs ir saldūs – tiesiog puikus užkandis.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • pomidorai, 2 kg;
  • česnako, 9 skiltelės;
  • petražolių ryšulėlis;
  • pipirų grūdeliai, 30 vnt.;
  • druskos, 1 arb. šaukštelis;
  • cukrus, 2 šaukštai;
  • actas 9%, 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai.

Virimo procesas

Rinkitės kietus, o ne minkštus pomidorus. Dėl grožio ir apetiško skonio galite naudoti raudonus, geltonus ir rausvus pomidorus.

Pomidorus supjaustykite į dvi dalis.

Česnaką supjaustykite griežinėliais.

Nuplaukite žalumynus.

Pomidorus sudėkite į švarius stiklainius iki pusės, ant viršaus uždėkite česnako, petražolių, krapų ir baziliko, į kiekvieną stiklainį įdėkite po 10 pipirų. Sudėkite pomidorus.

Į stiklainius supilkite verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.

Nupilkite vandenį į puodą ir įberkite druskos, cukraus, acto bei augalinio aliejaus, atsižvelgdami į vienam stiklainiui nurodytus kiekius. Taigi, šiuo atveju įberkite 6 šaukštus cukraus, 3 arbatinius šaukštelius druskos ir 6 šaukštus acto.

Į kiekvieną stiklainį supilkite augalinį aliejų ir užpilkite verdančiu sūrymu.

Rekomenduojame:  Labai Kvapnūs Kumpio suktinukai su sūrio įdaru tobulo skonio

Užsukame dangtelius, apverčiame stiklainius ir uždengiame, kol atvės.

Tokius konservus laikome rūsyje arba sandėliuke.

Pomidorai yra tiesiog prabangūs; jie puikiai dera su bulvių koše ir kepsniais, virtais ryžiais su daržovėmis ir kepta žuvimi.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.