Sekite mus Facebook'e!
Šiame recepte naudojami pomidorai labiau primena klasikinius statinėse keptus pomidorus. Jie tokie pat tankūs, kvapnūs, šiek tiek rūgštūs ir saldūs – tiesiog puikus užkandis.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorai, 2 kg;
- česnako, 9 skiltelės;
- petražolių ryšulėlis;
- pipirų grūdeliai, 30 vnt.;
- druskos, 1 arb. šaukštelis;
- cukrus, 2 šaukštai;
- actas 9%, 2 šaukštai;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai.
Virimo procesas
Rinkitės kietus, o ne minkštus pomidorus. Dėl grožio ir apetiško skonio galite naudoti raudonus, geltonus ir rausvus pomidorus.
Pomidorus supjaustykite į dvi dalis.
Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Nuplaukite žalumynus.
Pomidorus sudėkite į švarius stiklainius iki pusės, ant viršaus uždėkite česnako, petražolių, krapų ir baziliko, į kiekvieną stiklainį įdėkite po 10 pipirų. Sudėkite pomidorus.
Į stiklainius supilkite verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.
Nupilkite vandenį į puodą ir įberkite druskos, cukraus, acto bei augalinio aliejaus, atsižvelgdami į vienam stiklainiui nurodytus kiekius. Taigi, šiuo atveju įberkite 6 šaukštus cukraus, 3 arbatinius šaukštelius druskos ir 6 šaukštus acto.
Į kiekvieną stiklainį supilkite augalinį aliejų ir užpilkite verdančiu sūrymu.

Užsukame dangtelius, apverčiame stiklainius ir uždengiame, kol atvės.

Tokius konservus laikome rūsyje arba sandėliuke.
Pomidorai yra tiesiog prabangūs; jie puikiai dera su bulvių koše ir kepsniais, virtais ryžiais su daržovėmis ir kepta žuvimi.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


