Sekite mus Facebook'e!
Tortą paruošite labai greitai ir turėsite skanėstą, panašų į mėgstamus ledus.
Smėlio trupiniams paruošti reikės šių ingredientų:
–
miltų, 250 g;
– cukraus, 70 g;
– sviesto, 130-150 g.
Kremui paruošti paimkite:
–
kiaušinių, 2 vnt.;
– grietinės, 500 g;
– cukraus, 150 g; –
bet kokio krakmolo, 2 šaukštai
; – vanilinio cukraus, 1 pakelis
; – sviesto, 50 g.
Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi ir sviestu, sutarkuotu stambia tarka. Kad sviestas gerai tarkuotųsi ir trupiniai gautųsi būtent tokie, kokių reikia tešlai, įdėkite sviestą į šaldiklį 20-30 min.
Masę rankomis sumalkite į trupinius
.
Apkepkite trupinius sausoje ir gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepkite, kol trupiniai taps auksinės spalvos.
Kremui gaminti kiaušinius sumaišykite su cukrumi, krakmolu ir vaniliniu cukrumi
.
Plaktuvu arba mikseriu išmaišykite mišinį iki vientisos masės ir supilkite
grietinę
, išmaišykite.
Dėkite kremą ant silpnos ugnies, virkite nuolat maišydami, kol kremas taps tirštas. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą, maišykite, kol masė taps vienalytė
. Į lėkštę supilkite ploną trupinių sluoksnį, išdėliokite dar karštą kremą, tada vėl trupinius ir kremą. Keisdami sluoksnius, suformuokite visą tortą. Viršutinis sluoksnis – kremas. Tortą galite papuošti baltojo šokolado drožlėmis.
