Sekite mus Facebook'e!
Plikyti pyragaičiai, įdaryti vištiena ir bulvėmis, būna labai sotūs, skanūs, apetitiški, juos galima patiekti net prie šventinio stalo arba pasiimti su savimi į iškylą.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- kiaušinių, 2 vnt;
- grietinės, 1 puodelio;
- druskos ir cukraus po 1 šaukštelį;
- raugo, 1 valgomasis šaukštas;
- miltai, 650 g.
Įdarui paruošti reikia:
- vištienos filė, 400 g;
- svogūno, 2-3 vnt;
- bulvių, 4 vnt;
- 30 g sviesto;
- druska, pipirai, žolelės.
Gaminimo procesas
Grietinę sumaišyti su kiaušiniu ir kiaušinio baltymu, druska, cukrumi.
Įdėti suminkštinto sviesto ir išminkyti
. Supilti persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą
. Uždengti ir palikti 30 minučių.
Sumaišyti smulkiai supjaustytą mėsą, svogūną ir bulves, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais, prieskoniais ir žolelėmis.
Tešlą padalyti į 8 dalis, iškočioti plokščius paplotėlius ir dėti įdarą
.
Užspauskite kraštus ir suformuokite apvalius pyragėlius.


Dėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu
ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.

Pyragėlius galima patiekti karštus arba šaltus. Jie gaunasi tiesiog nuostabūs, minkšti ir purūs, sotūs. Juos galima kepti vakarienei, vakarėliui ar iškylai.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


