Sekite mus Facebook'e!
Anksčiau blynai buvo toks tradicinis patiekalas, kad receptų knygose jiems nebuvo atskirų skilčių. Tai reiškia, kad šis patiekalas buvo gaminamas visur – ir ant didikų, ir ant valstiečių stalų.
Be to, blynai iki XX a. neturėjo tinkamo pavadinimo.
Vienose gubernijose sakydavo alodia, kitose – aladia, dar kitose – oladiye.
Dabar blynai taip pat laikomi tradiciniu slavų patiekalu. Tačiau jie turi gana specifinį ir kompetentingą receptą.
Lėkščių ingredientai:
- kefyras – 500 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1,5 valg;
- miltų – 300 g;
- kokoso drožlės – 40 g;
- nerafinuoto kokosų aliejaus – 2 valgomieji šaukštai;
- sodos – ½ valgomojo šaukšto;
- citrinos sulčių – šaukštelis.
Kepinių paruošimas:
Į dubenį su kefyru suberkite druską ir cukrų, sudėkite kokosų drožles ir kokosų aliejų. Į kefyrą dalimis suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Atkreipkite dėmesį, kad tešla turi slysti nuo šaukšto, o ne bėgti.
Į tešlą supilkite sodą, supilkite citrinos sultis.
Paskutinį kartą sumaišykite tešlos ingredientus. Tai yra viena iš pagrindinių pūstų paplotėlių taisyklių, jų nebegalima maišyti.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu išdėliokite fritatų porcijas. Apkepkite fritas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Šiame recepte galite nenaudoti kokosų aliejaus ir drožlių. Šie ingredientai tik suteikia friketams savito prieskonio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
