Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Plikyti blynai be kiaušinių. Mano paslaptis: kaip iškepti blynus, kurie atvėsę nenukrenta

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Anksčiau blynai buvo toks tradicinis patiekalas, kad receptų knygose jiems nebuvo atskirų skilčių. Tai reiškia, kad šis patiekalas buvo gaminamas visur – ir ant didikų, ir ant valstiečių stalų.

Be to, blynai iki XX a. neturėjo tinkamo pavadinimo.

Vienose gubernijose sakydavo alodia, kitose – aladia, dar kitose – oladiye.

Dabar blynai taip pat laikomi tradiciniu slavų patiekalu. Tačiau jie turi gana specifinį ir kompetentingą receptą.

Lėkščių ingredientai:

  • kefyras – 500 ml;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 1,5 valg;
  • miltų – 300 g;
  • kokoso drožlės – 40 g;
  • nerafinuoto kokosų aliejaus – 2 valgomieji šaukštai;
  • sodos – ½ valgomojo šaukšto;
  • citrinos sulčių – šaukštelis.

Kepinių paruošimas:

Į dubenį su kefyru suberkite druską ir cukrų, sudėkite kokosų drožles ir kokosų aliejų. Į kefyrą dalimis suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

Atkreipkite dėmesį, kad tešla turi slysti nuo šaukšto, o ne bėgti.

Пышные оладьи без яиц. Делюсь секретом: как приготовить оладьи, которые не опадают после остывания

Į tešlą supilkite sodą, supilkite citrinos sultis.

Paskutinį kartą sumaišykite tešlos ingredientus. Tai yra viena iš pagrindinių pūstų paplotėlių taisyklių, jų nebegalima maišyti.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu išdėliokite fritatų porcijas. Apkepkite fritas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Rekomenduojame:  Vartoju 500 ml kefyro ir 2 kiaušinius. Plikyti blyneliai su auksine plutele

Пышные оладьи без яиц. Делюсь секретом: как приготовить оладьи, которые не опадают после остывания

Пышные оладьи без яиц. Делюсь секретом: как приготовить оладьи, которые не опадают после остывания

Šiame recepte galite nenaudoti kokosų aliejaus ir drožlių. Šie ingredientai tik suteikia friketams savito prieskonio.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *