Sekite mus Facebook'e!
Skumbrė – viena populiariausių jūros žuvų, vertinama dėl didelio omega-3 riebalų kiekio, turtingo skonio ir universalumo gaminant maistą. Vienas prieinamiausių ir veiksmingiausių
skumbrių
paruošimo būdų – sūdymas, kuris ne tik sustiprina natūralų žuvies skonį, bet ir prailgina jos galiojimo laiką.
Skumbrės sūdymas – tai procesas, kurio metu naudojant druską ir papildomus ingredientus pakeičiama žuvies audinių struktūra, pagerėja jos skonis ir tekstūra bei užtikrinama mikrobiologinė sauga. Yra daug sūdymo būdų – sausas, drėgnas, aštrus, naudojant sūrymus ar marinatus
. Papasakosime, kaip greitai pasūdyti skumbrę namuose.
Sudedamosios dalys: – skumbrė, skumbrė, skumbrė, skumbrė, skumbrė:
- Skumbrė – 1 kg;
- 9 % actas – 100 g;
- Vanduo – 200 g;
- Druska – 10 g;
- Cukrus – 5 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Grūdėtosios garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- Smulkinti pipirai;
- Saulėgrąžų aliejus – 50 g.
Sūdytos skumbrės paruošimas:
Žuvį padalykite į dvi dalis, išimkite vidų, nupjaukite šonkaulių kaulus, pašalinkite odą. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.
Dubenyje sumaišykite vandenį su actu, žuvies gabalėlius į jį panardinkite 30 minučių. Nusunkite nuo žuvies skystį, į filė suberkite druską, cukrų, grūstus pipirus, garstyčias, augalinį aliejų ir išmaišykite.
Smulkiai
supjaustykite
svogūną, suberkite jį į žuvį ir palikite 30 minučių marinuotis inde.

Gaunasi skani sūdyta skumbrė. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nenori ilgai laukti sūdant žuvį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


