Sekite mus Facebook'e!
Skumbrė – viena populiariausių jūros žuvų, vertinama dėl didelio omega-3 riebalų kiekio, turtingo skonio ir universalumo gaminant maistą. Vienas prieinamiausių ir veiksmingiausių
skumbrių
paruošimo būdų – sūdymas, kuris ne tik sustiprina natūralų žuvies skonį, bet ir prailgina jos galiojimo laiką.
Skumbrės sūdymas – tai procesas, kurio metu naudojant druską ir papildomus ingredientus pakeičiama žuvies audinių struktūra, pagerėja jos skonis ir tekstūra bei užtikrinama mikrobiologinė sauga. Yra daug sūdymo būdų – sausas, drėgnas, aštrus, naudojant sūrymus ar marinatus
. Papasakosime, kaip greitai pasūdyti skumbrę namuose.
Sudedamosios dalys: – skumbrė, skumbrė, skumbrė, skumbrė, skumbrė:
- Skumbrė – 1 kg;
- 9 % actas – 100 g;
- Vanduo – 200 g;
- Druska – 10 g;
- Cukrus – 5 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Grūdėtosios garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- Smulkinti pipirai;
- Saulėgrąžų aliejus – 50 g.
Sūdytos skumbrės paruošimas:
Žuvį padalykite į dvi dalis, išimkite vidų, nupjaukite šonkaulių kaulus, pašalinkite odą. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.
Dubenyje sumaišykite vandenį su actu, žuvies gabalėlius į jį panardinkite 30 minučių. Nusunkite nuo žuvies skystį, į filė suberkite druską, cukrų, grūstus pipirus, garstyčias, augalinį aliejų ir išmaišykite.
Smulkiai
supjaustykite
svogūną, suberkite jį į žuvį ir palikite 30 minučių marinuotis inde.
Gaunasi skani sūdyta skumbrė. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nenori ilgai laukti sūdant žuvį.
