Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pigios lydekos skanesnės nei lašišos: pamokė žydų šefas. Receptas, kuris nustebino

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip dažnai valgote žuvį? Tiksliau, žuvies filė, o ne vėžiagyvius, tokius kaip krevetės. Žmogus turėtų bent porą dienų per savaitę skirti žuvies valgymui. Taip užtikrinsite, kad jūsų organizmas gautų būtinus vitaminus ir mineralus, esančius žuvyje.

Daugelis žmonių mano, kad žuvies valgymas tapo brangesnis nei mėsos valgymas. Taip yra todėl, kad lašiša, rausvoji lašiša ir kitų rūšių žuvys yra gana brangios. Tačiau nebūtina pirkti brangios žuvies, kad gautumėte vitaminų ir mineralų. Pavyzdžiui, net ir lydekoje yra omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų A, B, C ir E. Svarbiausia išmokti skaniai gaminti šią žuvį.

Keptos lydekos ingredientai:

  • lydekos žuvys – 2 vnt .;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • žuvies prieskoniai – ½ šaukštelio;
  • sauso česnako;
  • augalinis aliejus;
  • svogūnas – 600 g;
  • sviestas – 50 g;
  • bulvės – 4 vnt.;
  • kepimo soda – 1/3 arb. šaukštelio;
  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • grietinėlė – 100 ml.

Keptos lydekos virimas:

Išdarinėjame žuvį, pašaliname žiaunas ir stuburą. Nuimame pelekus, uodegą ir galvą, kruopščiai nuplauname. Supjaustome žuvį dideliais gabalėliais ir sudedame į kepimo indą.

Rekomenduojame:  Menkės receptas iš mano vaikystės. Taip ją gaminu jau daugelį metų.

Žuvį pasūdykite, pabarstykite žuvies prieskoniais ir džiovintu česnaku. Aptepkite žuvį augaliniu aliejumi ir kruopščiai įtrinkite prieskonius bei česnaką į skaidulas.

Mėsą marinuokite 30 minučių. Tuo tarpu supjaustykite svogūną ketvirčiais žiedais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūną, kol suminkštės.

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais. Į svogūną įberkite kepimo sodos, išmaišykite ir troškinkite minutę. Sudėkite ¾ svogūno į lėkštę. Bulvių griežinėlius išdėliokite ant likusio svogūno taip, kad jie persidengtų.

Marinuotą menkę sudėkite ant bulvių pado ir uždenkite svogūno kepure.

Atskirame dubenyje išmuškite kiaušinius, įpilkite grietinėlės ir išplakite.

Užpilkite grietinėle žuvį ir bulves. Ant žuvies uždėkite medinius iešmelius ir vandenyje suvilgytą kepimo popierių.

Kepkite lydeką 180 laipsnių temperatūroje 30–35 minutes.

Žuvį galite kepti tiek keptuvėje, tiek kepimo inde.

Rezultatas – minkšta ir sultinga lydeka su bulvių garnyru.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.