Sekite mus Facebook'e!
Žuvis turėtų būti mūsų mitybos racione bent du kartus per savaitę. Joje yra visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų.

Daugelis žmonių atsisako valgyti žuvį, nes mano, kad ji daug brangesnė už mėsą. Taip, raudonos žuvies kaina yra didelė. Bet juk naudingų medžiagų yra ir prieinamesnėse žuvų rūšyse. Pavyzdžiui, paprastoji jūrų lydekos turi pakankamai omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų A, B, C, E. Jei skaniai paruošta, nesiskiria nuo brangiausios žuvies.
Būtinos sudedamosios dalys:
- Reikia: 2 jūros lydekų;
- ½ šaukštelio druskos;
- ½ šaukštelio žuvies prieskonių;
- 600 g svogūnų;
- 50 g sviesto;
- 4 bulvės;
- ⅓ šaukštelio sodos;
- 2 kiaušiniai;
- 100 ml grietinėlės;
- sausas česnakas;
- augalinis aliejus.
Patiekalo paruošimas:

Pašalinkite vidų, žiaunas, nugarą. Kruopščiai nuplaukite skerdeną. Supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į kepimo formą.

Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, česnaku. Mėsą aptepkite liesu aliejumi ir apibarstykite prieskoniais.

Palikite pusvalandį marinuotis. Per tą laiką svogūną supjaustykite ketvirčiais. Apkepkite jį augaliniame aliejuje.

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Į svogūnus suberkite sodą ir minutę troškinkite. Didžiąją dalį svogūnų perkelkite į lėkštę, ant likusių sluoksniais sudėkite bulves.
Ant viršaus sudėkite žuvį. Uždenkite pasiliktais svogūnais.

Dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėle. Šį mišinį supilkite ant žuvies. Pamirkykite medinius iešmelius vandenyje ir uždėkite juos ant žuvies. Ant viršaus taip pat uždėkite išmirkytą pergamentą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30-35 minutes. Jei neturite orkaitės, galite kepti keptuvėje.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
