Sekite mus Facebook'e!
Žuvies gaminimas visada buvo sudėtinga užduotis, ypač pradedantiesiems virėjams. Daugelis žmonių atsisako žuvies patiekalų, nes nuolat juos gamina prastai. Iš esmės virėjai skundžiasi dėl to, kad žuvis galiausiai tampa sausa ir būdingo nemalonaus skonio.
Tačiau netinkamo žuvies filė paruošimo problemą galima išspręsti pasitelkus keletą paprastų receptų.
Norint gauti gerą rezultatą, nebūtina pirkti brangios žuvies
.
Verta tiesiog naudoti šį gaminimo būdą.
Ingredientai kepintai lašišų filė:
- Ingredientai: lašiša – 3 vnt;
- Augalinis aliejus – 200 ml;
- Svogūnas – 1 vnt;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- Verdantis vanduo – 200 ml;
- grietinė – 4 šaukštai;
- Miltai – 4 valg;
- Vanduo – 70 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Žuvies prieskonių – 1 šaukštelis;
- maltų raudonųjų pipirų – 1/3 šaukštelio.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalykite lašišą nuo vidaus, žiaunų, galvos ir uodegos. Žuvį supjaustykite dideliais gabalais
. Smulkiai
supjaustykite
svogūnus ir marinuotus agurkus. Keptuvėje augaliniame aliejuje (100 ml) lengvai pakepinkite svogūnus
. Į svogūnus suberkite marinuotus agurkus, supilkite verdantį
vandenį
ir uždengę dangčiu troškinkite daržoves 5 min.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su pora šaukštų miltų, supilkite vandenį
.
Supilkite grietinės mišinį į troškintas daržoves, išmaišykite.
Daržovių mišinį pasūdykite grietinės padaže
.
Į dubenį su žuvimi įberkite maltų raudonųjų pipirų ir žuvies prieskonių, suberkite miltus. Uždenkite indą dangčiu, minutę pakratykite.
Keptuvėje augaliniame aliejuje (100 ml) iš abiejų pusių apkepkite polaką, kol taps auksinės spalvos.
Sudėkite žuvį į keptuvę prie padažo ir troškintų daržovių, uždenkite dangčiu ir kepkite kartu 15 minučių.
Gausite sultingą polocką grietinėlės padaže. Šis patiekalas bus geras priedas prie vakarienės ar pietų.
