Sekite mus Facebook'e!
Pienas laikomas vienu svarbiausių kalcio šaltinių žmogui. Tačiau ne visi žmonės valgo pieną ir kitus pieno produktus. Kai kurie žmonės netoleruoja laktozės. Šis netoleravimas sukelia diskomfortą tiems, kurie geria pieną
. Kaip tokiu atveju gauti kalcio? Galite valgyti žuvį ir kitus maisto produktus be pieno.
Jei netoleruojate laktozės, jums labai pasisekė. Galite mėgautis pieno pyragu, kurį galima greitai ir lengvai paruošti.
Pieno pyrago ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Pienas – 250 ml;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Cukrus – 200 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 320 g;
- kepimo milteliai – 10 g.
Pieniško pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską, maišykite plaktuvu, kol kruopos ištirps. Į kiaušinių masę supilkite pieną ir augalinį aliejų ir toliau maišykite
. Į dubenį su kiaušiniu ir pienu persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Kepimo formą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi
, supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Atvėsinkite pyragą ir apibarstykite cukraus pudra.
Gausite kvapnų, purų pienišką pyragą.
