Pica yra vienas universaliausių ir mėgstamiausių patiekalų, kurį galima gaminti įvairiais būdais. Vertinantiems ne tik skonį, bet ir laiką, pica iš kefyro tešlos tampa puikiu sprendimu. Ši tešla pasižymi ypatinga tekstūra: ji gaunasi minkšta, puri ir lengva, o dėl kefyro įgauna sodrų skonį.
Picos iš kefyro tešlos gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ir tinka net pradedantiesiems kulinarams. Tešlos nereikia ilgai minkyti ir laukti, kol ji pakils, kaip mielinės tešlos atveju, o pica paruošiama vos per 20 minučių, todėl tai puikus pasirinkimas greitai vakarienei, pietums ar vakarėliui.
Sudedamosios dalys:
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Cukrus – 1/3 šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 160 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- pomidorų padažas – 5 šaukšteliai;
- kumpio – 100 g;
- Šampinjonai – 3 vnt;
- Sūris – 150 g.
Picos paruošimas:
Į šiltą kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų. Į kefyrą suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą
. Pergamentą patepkite vandeniu ir padėkite ant kepimo skardos paviršiaus. Supilkite tešlą
ant kepimo
skardos, paskirstykite ją ant dugno.
Tešlą
aptepkite
pomidorų pasta, kumpį ir grybus supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį smulkiai sutarkuokite.
Ant picos paskleiskite kumpį ir grybus, apibarstykite sūriu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Gausite gardžią aromatingą naminę picą. Tai geriausias būdas paruošti picą per trumpiausią laiką.