Sekite mus Facebook'e!
SSRS su mintajais buvo elgiamasi su panieka, nelaikant jų maistu, vertu patiekti ant stalo. Iki šių dienų ši žuvis yra vienas paprasčiausių ir skurdžiausių patiekalų, skirtų svečiams sutikti. Tuo pat metu menkė turi savų skonio privalumų, kurie leidžia jai nenusileisti net lašišai ir eršketui. Šioje žuvies kovoje siūlome paruošti tą patį polakį, kuris užkariaus bet kurio svečio širdį!
Poliako su svogūnais ingredientai:
- Ingredientai: lašiša – 3 vnt;
- Svogūnai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – pagal skonį;
- Juodųjų pipirų – pagal skonį;
- krapai – papuošimui (nebūtina).
Menkės virimas su svogūnais:
Paimkite lašišą ir virtuvinėmis žirklėmis pašalinkite visus pelekus. Peiliu perpjaukite pilvą ir išimkite vidų.
Nepamirškite pašalinti juodos plėvelės, nes termiškai apdorota žuvis gali būti karti.
Ant lentelės supjaustykite žuvį į maždaug 4-5 gabalėlius po 4 cm.
Įjunkite viryklę, įdėkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Svarbiausia neperkaitinti, kitaip aliejus žuviai suteiks nemalonų kvapą. Kad būtų patogiau, aliejų galite ištepti teptuku, kad jis pasiskirstytų po visą keptuvės paviršių
. Žuvies gabalėlius sudėkite glaudžiai vieną prie kito, pabarstykite druska.
Tada pagal skonį įberkite juodųjų pipirų.
Ant lentelės supjaustykite svogūnus pusžiedžiais
.
Jais pabarstykite žuvį. Indą uždenkite dangčiu.
Kepkite apie 20 minučių. Tuo metu smulkiai supjaustykite krapus
. Po 20 minučių nukelkite žuvį nuo ugnies ir padėkite į lėkštę. Papuoškite šviežiais krapais.
Gaunasi labai švelni žuvis, kuri lengvai atsiplėšia nuo kaulų ir tirpsta burnoje.
Gero apetito jums ir jūsų svečiams!
