Sekite mus Facebook'e!
Senovėje pyragų ruošimas visai šeimai galėjo užtrukti gana ilgai. Taip buvo todėl, kad tešlą reikėjo maišyti rankomis. Taip pat reikėjo paruošti daug įdaro.
Pyragai buvo kepami orkaitėje; kepimas keptuvėje nebuvo įprastas būdas. Kaimuose nebuvo dujinių viryklių pyragams kepti.
Šiais laikais esame palaiminti visais civilizacijos privalumais. Galite rasti bet kokį receptą internete ir patys jį atkurti. Yra milijonas būdų, kaip greitai iškepti pyragus.
Norime papasakoti apie vieną iš būdų, kaip greitai paruošti kepinius.
Bruknių pyragų ingredientai:
- kefyras – 400 ml;
- citrinos rūgštis – ⅓ ir ¼ šaukštelio;
- druska – arb. šaukštelis;
- krakmolas – 25 g;
- cukrus – 160 g;
- bruknės – 500 g;
- soda – h. l.;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- miltai – 650 g.
Bruknių pyragų gaminimas:
Dubenyje su kefyru sumaišykite 10 gramų granuliuoto cukraus, druską ir ¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Įmuškite kiaušinius į sausus ingredientus ir sumaišykite ingredientus.
Į 550 gramų miltų įberkite kepimo sodos, išmaišykite ir centre padarykite nedidelę duobutę. Į ją supilkite kefyro mišinį. Maišydami įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite likusius miltus.
Minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir elastinga. Padėkite ją šiltoje vietoje 15 minučių. Nepamirškite uždengti tešlos rankšluosčiu arba plastikiniu maišeliu.
Įdarui paruošti supilkite bruknes į keptuvę. Įberkite krakmolo ir cukraus ir troškinkite ant vidutinės ugnies. Kai bruknės išleis sultis, į įdarą įpilkite citrinos rūgšties.

Toliau virkite uogų įdarą, kol jis sutirštės, nuolat maišydami. Padalinkite tešlą į 18 dalių, kiekvieną suformuodami į rutulį. Suplokite tešlą į nedidelį paplotėlį ir į kiekvieną įdėkite po šaukštą įdaro.

Įkaitinus aliejų keptuvėje, užsandarinkite uogų uogienę tešloje. Sudėkite pyragėlius į karštą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Šį pyragą galima gaminti ne tik su bruknėmis, bet ir su kitomis uogomis. Pavyzdžiui, tešla puikiai dera su avietėmis, gervuogėmis ir vyšniomis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


