Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas mane ne kartą gelbėjo, kai žmonės ateidavo iš anksto nepranešę. Ji būna neįtikėtinai kvapni, minkšta, ryškaus skonio. Skirtumas nuo įprastos šarlotės – tirštesniame ir sodresniame pagrinde.
Paruošimui reikia tokių produktų:

- Reikės: 100 g cukraus;
- 100 ml pieno;
- 3 didelių kiaušinių;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 2 valgomųjų šaukštų miltų;
- žiupsnelis druskos;
- 100 g sviesto;
- šiek tiek cinamono;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 5 vidutinio dydžio obuolių.
Pyragas paruošiamas taip:

Geriausia dalis yra minimalus veiksmų skaičius. Reikia šiek tiek ištirpinti sviestą giliame dubenyje, tada įsikišti vanilę, cukrų, druską, cinamoną, kiaušinius ir pieną. Viską sumaišyti plaktuvu arba maišytuvu. Tada supilti miltus ir kepimo miltelius ir vėl išplakti.
Obuolius supjaustykite kubeliais. Jų nebūtina nulupti – žievelė suteikia papildomos tekstūros.
Kad paruoštas pyragas atrodytų įspūdingai, formą reikia patepti sviestu ir lengvai pabarstyti cukrumi. Pirmiausia išdėliokite obuolius, tada supilkite visą tešlą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, tačiau orientuokitės pagal savo orkaitę.
Tinka ir namų arbatos vakarėliui, ir lengvam užkandžiui dienos metu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
