Sekite mus Facebook'e!
Patiekalas paruošiamas greitai ir puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys:
- Pelengas žuvis
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Miltai – džiūvėsėliams
- Augalinis aliejus – kepimui
Padažui:
- Svogūnas — 1–2 vnt.
- Morkos – 1-2 vnt.
- Pomidorų pasta – 4 šaukštai. l.
- Vanduo – 1 stiklinė
- Cukrus – pagal skonį
- Paprika – pagal skonį
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Augalinis aliejus – daržovėms kepti
Paruošimas:
Nuvalykite kefalę nuo žvynų, pašalinkite vidurius ir pelekus.
Žuvį supjaustykite porcijomis, įberkite druskos ir pipirų.
Kiekvieną gabalėlį apvoliokite miltuose ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Kepkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite morkas ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Daržoves pagardinkite druska, pipirais, paprika ir žiupsneliu cukraus.
Supilkite stiklinę vandens ir įdėkite pomidorų pastos. Išmaišykite ir troškinkite padažą 5 minutes.
Užpilkite paruoštą aštrų padažą ant keptos žuvies.
Leiskite šiek tiek atvėsti, kad skoniai susimaišytų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


