Sekite mus Facebook'e!
Salotos tapo įprastos žmonių mitybos dalimi. Mitybos specialistai pataria salotas valgyti prieš pagrindinį valgį. Taip galima suaktyvinti skrandį, kad jis geriau virškintų maistą
. Be to, daržovių salotos naudingos organizmui. Nuolatinis salotų su žalumynais ir vaisiais vartojimas suteikia sotumo vitaminais. Tai padeda išvengti avitaminozės, kuri svarbi rudens ir žiemos sezonais
. Salotos vartojamos ne tik dėl sveikatos. Tai puikus užkandis atostogų metu. Pavyzdžiui, Naujųjų metų išvakarėse visada ruošiama daug salotų.
Verta pateikti vienos iš naujametinių salotų ruošimo receptą
.
Pekino salotų ingredientai:
- Pekino kopūstai – 500 g;
- krapai – 15 g;
- agurkai – 100 g;
- saldžioji paprika – 150 g;
- kumpio – 150 g;
- Sūris – 100 g;
- Majonezas – 150 g;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- pipirų – 1 žiupsnelis.
Pekino salotų paruošimas:
Pekino kopūstus smulkiai susmulkinkite, pašalinkite kauliukus. Prie kopūstų smulkiai suberkite krapus, supjaustykite nedideliais strypeliais agurkus
. Nulupkite pipirų vidų, supjaustykite nedideliais šiaudeliais
.
Panašiai supjaustykite kumpį, kartu su paprika sudėkite į dubenį prie kopūstų
. Smulkiai susmulkinkite sūrio batonėlius, sudėkite į salotas. Salotas pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Šių salotų nereikia ruošti dieną prieš šventę.
Priešingai, rekomenduojama salotas supjaustyti likus 30 minučių iki patiekimo ar net vėliau.
