Sekite mus Facebook'e!
Pasirodo, žuvį galima kepti vandenyje ir ji bus tokia pat skani kaip ir aliejuje. Be to, ji bus sveikesnė ir be nuolatinio aliejaus purslų. Taip pat susidarys apetitą kelianti plutelė.


Patiekalo receptas:
- 500 g žuvies filė;
- 1 šaukštelis žuvies prieskonių;
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukštai kvietinių miltų;
- 3 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų;
- virinto vandens;
- druskos, pipirų;
- augalinis aliejus.

Galima naudoti bet kokią žuvį. Pirmiausia svarbu ją tinkamai pamarinuoti. Sudėkite žuvies gabalėlius į dubenį ir pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Ant viršaus supilkite citrinos sultis. Apibarstykite mėsą prieskoniais ir palikite pusvalandžiui.


Lygiomis dalimis sumaišykite paprastus ir kukurūzų miltus. Apvoliokite žuvį šiame mišinyje. Perkelkite gabalėlius į šaltą verdantį vandenį. Panardinkite ir iš karto perkelkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Nebus jokių purslų ir miltai nepradės degti.


Padarykite vidutinę ugnį ir ramiai kepkite, kol paruduos. Žuvis gaunasi labai sultinga, minkšta ir su traškiu kiautu.




Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
