Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paukščių pieno kotletai – traškūs ir sultingi. Paruošiami per 20 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei norite paįvairinti savo valgiaraštį, pabandykite pagaminti „Paukščių pieno” kotletus. Šį originalų receptą man perdavė kaimynė, kuri visą gyvenimą dirbo virėja.

Ko jums reikės:

Reikės: maltinukų:

  • Reikės: 1 kg mišrios kiaulienos ir jautienos maltos mėsos;
  • 100 ml pieno;
  • 1 didelio svogūno;
  • 100 g baltos duonos (be plutos);
  • prieskonių, druskos, juodųjų pipirų.

Įdarui:

  • Sviesto: 100 g sviesto;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • nedidelį ryšulėlį krapų.

Tešlai:

  • Įmuškite 2 kiaušinius;
  • 100 g neriebaus majonezo;
  • 0,5 puodelio miltų;
  • žiupsnelis sodos.

Pasirinktinai:

  • džiūvėsėlių.

Gaminimas žingsnis po žingsnio:

  1. Paruoškite maltinukus. Pamirkykite duoną piene, tada sumaišykite ją su malta mėsa. Įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
  2. Paruoškite faršą. Kiaušiniai, sviestas ir sūris sutarkuojami, krapai smulkiai supjaustomi. Visus ingredientus sumaišykite.
  3. Paruoškite tešlą. Šakute suplakite kiaušinius su majonezu, tada suberkite miltus ir sodą, išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Suformuokite kotletukus. Iš maltos mėsos suformuokite plokščius pyragėlius, į vidurį dėkite įdaro (apie šaukštą), sandariai užspauskite kraštus, suformuokite kotletus.
  5. Kepkite. Kiekvieną kotletą pirmiausia pamirkykite tešloje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje po 5 min. iš kiekvienos pusės, kad gautųsi traški plutelė.
  6. Paruoškite iki galo. Perkelkite kotletus į formą ir 15-20 min. pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Rekomenduojame:  Bandelės už 9 kapeikas. Receptas ant rūgščios tešlos

Rezultatas – parudavę, aromatingi kotletai su švelniu įdaru. Puikus variantas šeimos vakarienei!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *