Sekite mus Facebook'e!
Kepimas su svogūnais ir kiaušiniais gelbsti šeimininkes tuo metu, kai namuose nėra bulvių ar mėsos. Tai puikus pakaitalas, kuris yra ne mažiau sotus ir skanus.
Be to, naudingi svogūnų ir kiaušinių pyragai. Žaliuosiuose svogūnuose yra daug vitaminų A,C ir K, folio rūgšties, taip pat geležies, cinko ir kitų antioksidantų. Kartu su kiaušinio baltymu žalieji svogūnai padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina virškinimą ir mažina cholesterolio kiekį.
Žinoma, jei kepsite paplotėlius keptuvėje, produktų nauda šiek tiek sumažėja. Tačiau dėl to pyragėliai netampa mažiau skanūs ir sultingi. Svogūnai net ir kepant išsaugo juose esančias naudingąsias savybes
Papasakosime, kaip pasigaminti sultingus tinginių pyragėlius
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtas kiaušinis – 4 vnt;
- žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 500 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Miltai – 400 g.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Supjaustykite smulkiai svogūną, mažais kubeliais supjaustykite virtus kiaušinius. Giliame dubenyje sumaišykite svogūną ir kiaušinius, pasūdykite
. Į šiltą kefyrą supilkite druską ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kefyrą persijokite miltus, užminkykite tirštą, standžią tešlą
. Į tešlą sudėkite įdarą, supilkite sodą ir gerai išmaišykite. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir ant paviršiaus dėkite nedideles tešlos porcijas
. Kepkite paplotėlius ant silpnos ir vidutinės ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių. Kepdami tešlos nemaišykite.
Šie paplotėliai gali pakeisti įprastus pyragėlius, kai neturite laiko kepti. Jie yra purūs, aromatingi, panašūs į blynus.
