Sekite mus Facebook'e!
Dalinuosi su jumis šventinio patiekalo receptu. Mėgstu gaminti mėsos patiekalus, o neseniai kaimynė pakvietė mane į jubiliejinį vakarėlį, kuriame išbandžiau lulia kebabą. Jis buvo toks sultingas, kad tirpo burnoje. Ji mielai pasidalijo receptu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Maltos mėsos – 1 kg;
- lašinių – 150 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druska;
- pipirai, kalendra.
Paruošimas žingsnis po žingsnio
Įdaras originaliame recepte buvo derinamas: vištienos, ėrienos, kiaulienos, tačiau galite imti vienos rūšies mėsą.
Patarimas : patiekalą reikėtų gaminti tik iš šviežios mėsos, kad dešrelės išeitų sultingos.
Jei faršą gaminsite patys, stambiai sutarkuokite mėsmale. Per mėsmalę taip pat perkoškite lašinius.
Svogūnai nulupami ir supjaustomi plonais griežinėliais
.
Kalendros gerai nuplaunamos, nusausinamos ir labai smulkiai supjaustomos. Vietoj šviežių žolelių galite įdėti šaldytų kalendrų
. Dideliame dubenyje sumaišykite visus paruoštus produktus. Į maltą mėsą, svogūnus ir žoleles įberkite druskos ir pipirų. Jei mėgstate kitus prieskonius, jų taip pat galite įdėti, svarbiausia – išlaikyti saiką.
Lula kebabas pavyks puikiai, jei skirsite šiek tiek laiko ir tinkamai išmaišysite mėsos masę. Paimkite visą mėsą į rankas, pakelkite ją virš dubens ir sumeskite atgal į dubenį. Vėl išmaišykite ir pamaišykite. Procedūrą pakartokite 6-7 kartus.
Paruoštą faršą 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Atvėsinus reikia paimti į rankas truputį faršo (didelio kotleto dydžio) ir suverti ant iešmo. Šį darbą atlikite atsargiai.
Patarimas: paimkite didelio skersmens iešmą, kad lulia kebabas gerai laikytųsi ant jo kepant ant ugnies.
Dabar kotletus galite siųsti į ugnį. Kas 30 sekundžių apverskite iešmą, kad mėsa iškeptų tolygiai. Vidutinė kepimo trukmė – 15 minučių.
Kai tik iš mėsos išsiskiria sultys, ji jau paruošta.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
