Sekite mus Facebook'e!
Dalinuosi su jumis šventinio patiekalo receptu. Mėgstu gaminti mėsos patiekalus, o neseniai kaimynė pakvietė mane į jubiliejinį vakarėlį, kuriame išbandžiau lulia kebabą. Jis buvo toks sultingas, kad tirpo burnoje. Ji mielai pasidalijo receptu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Maltos mėsos – 1 kg;
- lašinių – 150 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druska;
- pipirai, kalendra.
Paruošimas žingsnis po žingsnio
Įdaras originaliame recepte buvo derinamas: vištienos, ėrienos, kiaulienos, tačiau galite imti vienos rūšies mėsą.
Patarimas : patiekalą reikėtų gaminti tik iš šviežios mėsos, kad dešrelės išeitų sultingos.
Jei faršą gaminsite patys, stambiai sutarkuokite mėsmale. Per mėsmalę taip pat perkoškite lašinius.
Svogūnai nulupami ir supjaustomi plonais griežinėliais
.
Kalendros gerai nuplaunamos, nusausinamos ir labai smulkiai supjaustomos. Vietoj šviežių žolelių galite įdėti šaldytų kalendrų
. Dideliame dubenyje sumaišykite visus paruoštus produktus. Į maltą mėsą, svogūnus ir žoleles įberkite druskos ir pipirų. Jei mėgstate kitus prieskonius, jų taip pat galite įdėti, svarbiausia – išlaikyti saiką.
Lula kebabas pavyks puikiai, jei skirsite šiek tiek laiko ir tinkamai išmaišysite mėsos masę. Paimkite visą mėsą į rankas, pakelkite ją virš dubens ir sumeskite atgal į dubenį. Vėl išmaišykite ir pamaišykite. Procedūrą pakartokite 6-7 kartus.
Paruoštą faršą 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Atvėsinus reikia paimti į rankas truputį faršo (didelio kotleto dydžio) ir suverti ant iešmo. Šį darbą atlikite atsargiai.
Patarimas: paimkite didelio skersmens iešmą, kad lulia kebabas gerai laikytųsi ant jo kepant ant ugnies.
Dabar kotletus galite siųsti į ugnį. Kas 30 sekundžių apverskite iešmą, kad mėsa iškeptų tolygiai. Vidutinė kepimo trukmė – 15 minučių.
Kai tik iš mėsos išsiskiria sultys, ji jau paruošta.
