Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pats sultingiausias kebabas, kokį esu valgęs gyvenime! Paragavau vakar, o šiandien gaminu dar kartą.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dalinuosi su jumis šventinio patiekalo receptu. Mėgstu gaminti mėsos patiekalus, o neseniai kaimynė pakvietė mane į jubiliejinį vakarėlį, kuriame išbandžiau lulia kebabą. Jis buvo toks sultingas, kad tirpo burnoje. Ji mielai pasidalijo receptu.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Maltos mėsos – 1 kg;
  • lašinių – 150 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • druska;
  • pipirai, kalendra.

Paruošimas žingsnis po žingsnio

Įdaras originaliame recepte buvo derinamas: vištienos, ėrienos, kiaulienos, tačiau galite imti vienos rūšies mėsą.

Patarimas : patiekalą reikėtų gaminti tik iš šviežios mėsos, kad dešrelės išeitų sultingos.

Jei faršą gaminsite patys, stambiai sutarkuokite mėsmale. Per mėsmalę taip pat perkoškite lašinius.

Svogūnai nulupami ir supjaustomi plonais griežinėliais

.

Kalendros gerai nuplaunamos, nusausinamos ir labai smulkiai supjaustomos. Vietoj šviežių žolelių galite įdėti šaldytų kalendrų

. Dideliame dubenyje sumaišykite visus paruoštus produktus. Į maltą mėsą, svogūnus ir žoleles įberkite druskos ir pipirų. Jei mėgstate kitus prieskonius, jų taip pat galite įdėti, svarbiausia – išlaikyti saiką.

Lula kebabas pavyks puikiai, jei skirsite šiek tiek laiko ir tinkamai išmaišysite mėsos masę. Paimkite visą mėsą į rankas, pakelkite ją virš dubens ir sumeskite atgal į dubenį. Vėl išmaišykite ir pamaišykite. Procedūrą pakartokite 6-7 kartus.

Rekomenduojame:  Jodas - nuvalys langus, stiklus, veidrodžius iki blizgesio ir be dryžių

Paruoštą faršą 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Atvėsinus reikia paimti į rankas truputį faršo (didelio kotleto dydžio) ir suverti ant iešmo. Šį darbą atlikite atsargiai.

Patarimas: paimkite didelio skersmens iešmą, kad lulia kebabas gerai laikytųsi ant jo kepant ant ugnies.

Dabar kotletus galite siųsti į ugnį. Kas 30 sekundžių apverskite iešmą, kad mėsa iškeptų tolygiai. Vidutinė kepimo trukmė – 15 minučių.

Самый сочный люля-кебаб в моей жизни! Пробовала вчера, а сегодня готовлю опять

Kai tik iš mėsos išsiskiria sultys, ji jau paruošta.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *