Sekite mus Facebook'e!
Toks daržovių asortimentas ne tik patogus ir praktiškas, bet ir labai skanus: atidarote stiklainį ir tuoj pat po namus pasklinda šviežių, labai gardžių vasarinių daržovių salotų aromatas.
Paruošti reikės šių ingredientų:
- agurkų, pomidorų 1 kg;
- morkų, saldžiųjų paprikų, svogūnų ir kopūstų po 300 g;
- krapų, ryšulėlio;
- druskos, 2 šaukštai;
- cukraus, 100 g;
- augalinis aliejus, 150 ml;
- 70 % acto, 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas
Visas daržoves galite supjaustyti tokio dydžio ir formos, kokias paprastai naudojate salotoms.
Daržoves sumaišykite ir sudėkite smulkiai supjaustytus krapus, į kuriuos taip pat galite įberti petražolių ir kitų prieskoninių žolelių
. Salotas užpilkite actu, augaliniu aliejumi, druska ir cukrumi, išmaišykite.
Salotas uždenkite ir palikite 3 valandoms, retkarčiais pam
aišydami.
Išdėliokite salotas į švarius, ne per daug suspaustus stiklainius ir užpilkite sultimis, kurios išsiskyrė marinuojant.
Uždenkite stiklainius dangteliais ir pastatykite juos į puodą, prieš tai į jį įmetę rankšluostį
. Į puodą įpilkite šilto vandens ir sterilizuokite 500 g stiklainius apie 25 min. nuo tada, kai vanduo užverda.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite rankšluosčiu
. Kai preparatas atvės, perkelkite į sandėliuką arba rūsį
.
Gausite tokią druską, kuri nuo klasikinio varianto skiriasi tik tuo, kad joje yra agurkų, suteikiančių sodresnio skonio ir aromato.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
