Sekite mus Facebook'e!
Šiuolaikinių parduotuvių asortimente gausu mėsos gaminių. Kiekvienam skoniui ir piniginei galima rasti tinkamą produktą. Tačiau niekas negali prilygti namie pagamintiems produktams. Jie skanesni ir sveikesni. Todėl siūlome susipažinti su skanios naminės dešros receptu. Jam reikės:

- Reikės: 2 kg kiaulienos mentės;
- 5-7 metrų kiaulienos vidurių;
- 3 galvučių česnako;
- 50 g augalinio aliejaus;
- 2-3 lauro lapų;
- druskos, pipirų pagal skonį.

Pradėkime gaminti:
Kiauliena turi būti su riebalais, kad dešra būtų sultinga. Šiam tikslui idealiai tinka mentės dalis.
Mėsos gabalą reikia nuplauti ir popieriniu rankšluosčiu pašalinti drėgmės perteklių. Dabar šį gabalą reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais. Nebūtina susukti į maltą mėsą. Gaminama smulkinta dešra. Žinoma, jei nėra noro ilgai mojuoti peiliu, galima naudoti mėsmalę.

Supjaustytą mėsą reikia sudėti į erdvų indą. Su česnakais reikėtų daryti taip pat: smulkiai supjaustyti, o ne perleisti per presą.
Visus prieskonius ir česnakus kartu siųsti į indą su mėsa, gerai išmaišyti, uždengti maistine plėvele ir siųsti į šaldytuvą nakčiai.
Dešrų žarnas reikia iš anksto išvalyti. Jas reikia nušveisti ir nuplauti po tekančiu vandeniu. Neturėtų būti jokio kvapo. Prieš naudojant jas reikia dvi ar tris dienas palaikyti šaldytuve.
Sustingusią mėsą reikia sumaišyti su liesu aliejumi, kad ją būtų lengviau prakišti pro žarnas.

Kad būtų lengviau formuoti, į mėsmalę ant dešrų priedo uždėkite žarnas, tik peiliu ir tinkleliu išimkite. Tačiau geriausia kimšti rankomis. Taip lengviau kontroliuoti visą procesą ir įsitikinti, kad žarnynas neplyšta.
Ilgos dešros gaminti nereikėtų. Tinkamose vietose žarnas reikia surišti siūlu. Taip pat įsitikinkite, kad nesusidaro oro burbuliukų. Jei jų yra – pradurkite adata, nes termiškai apdorojant jie sprogs.
Suformuotas dešreles sudėkite į dubenį ir palikite 2-3 valandas pailsėti.
Pripildykite puodą vandens, įmeskite lauro lapą. Užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį dešreles. Virkite 40-50 minučių nuo užvirimo momento.

Paruoštas dešreles reikia palikti išdžiūti. Galite dėti į orkaitę ir apkepti. Dešreles geriausia valgyti šaltas, bet jei galite atsispirti jų skoniui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
