Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasakų bučinio tortas. Meringa su riešutais ir švelniu kavos kremu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas „Pasakų bučinys” – išskirtinis skanėstas, kuriame dera švelnumas ir lengvumas, traškūs riešutai ir sodraus aromato kavos kremas. Šis desertas ne tik džiugina akį, bet ir pripildo namus jaukumo ir šilumos atmosfera, idealiai tinka šeimos šventėms ar draugiškiems susibūrimams.

Šio torto istorija prasideda nuo klasikinių konditerijos technikų, kai iš plaktų kiaušinių baltymų ir cukraus gaminama beza, kuria sukuriami erdvūs sluoksniai. Riešutai, pavyzdžiui, graikiniai ar lazdyno, suteikia tekstūros ir skonio gilumo, o kavos kremas nusako skonio puokštę, suteikdamas desertui savitą ir atpažįstamą aromatą.

1 pyrago ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: baltymai – 4 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 150 g;
  • citrinos sulčių – 1 šaukštelis;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • kukurūzų krakmolas – 2 valg;
  • graikiniai riešutai – 50 g.

Kremo ingredientai:

  • Tryniai – 8 vnt;
  • miltai – 50 g;
  • pieno – 500 ml;
  • cukraus – 200 g;
  • tirpios kavos – 4 šaukšteliai;
  • sviesto – 350 g.

Pyrago paruošimas:

Išplakite baltymus iki putų, tada plona srovele suberkite cukrų ir plakite 10 min. Graikinius riešutus smulkiai sukapoti, lengvai nusausinti keptuvėje

Rekomenduojame:  Ugnikalnio pyragas - receptas per 45 minutes. Būsite sužavėti: paprasta, gražu ir skanu.

. Beicą sumaišyti su citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi ir kukurūzų krakmolu, plakti dar 30-40 sekundžių. Supilkite riešutus į mergezą, išmaišykite ir išdėliokite formoje ant kepimo skardos, kepkite 2 valandas 130 laipsnių C temperatūroje

. Panašiai paruoškite ir antrąjį pyragą, išminkykite tą patį kiekį produktų. Kremui trynius sumaišykite su miltais, supilkite 100 ml pieno, išmaišykite iki vientisos masės

. Likusį pieną supilkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir tirpiąja kava, užvirinkite. Plona srovele supilkite trynių masę, išmaišykite visus komponentus

. Mišinį pakaitinkite iki sutirštėjimo, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Kremo pagrindą uždenkite kontaktine plėvele.

Išimkite formą ir pergamentą iš pyragaičių

.

Sviestą išsukite iki baltumo, palaipsniui įmaišykite kreminį pagrindą

. ⅔ kremo užtepkite ant pirmojo torto. ⅔

kremo sluoksniu užtepkite antrąjį tortą

.

Svarbu, kad lygioji torto pusė būtų viršuje. Antrąjį tortą aptepkite likusiu kremu ir papuoškite nuo tortų likusiomis smulkintomis bezė.

Торт "Сказочный поцелуй". Безе с орехами и нежный кофейный крем

Palikite tortą šaldytuve porai valandų. Gausite skanų ir gražų tortą iš bezė ir kavos kremo.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *