Sekite mus Facebook'e!
Norint pagaminti skanius pyragėlius, reikia atsižvelgti į daugelį veiksnių, pavyzdžiui, tešlą ir įdarą
. Įsitikinkite, kad po ranka turite visus kepimui reikalingus ingredientus. Vadovaukitės tešlos ir įdaro gaminimo instrukcijomis. Jei naudojate mielinę tešlą, leiskite jai pakilti šiltoje vietoje.
Naudokite šviežius ir kokybiškus ingredientus
. Šios bendrosios taisyklės padės jums pagaminti skanius ir apetitą žadinančius pyragėlius
.
Tačiau svarbu nepamiršti, kad kiekvienas receptas gali turėti savų ypatumų ir niuansų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti gaminant.
Paruoškime greitai paruošiamus pyragus neminkant tešlos, keptuvėje.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- pita – 2 lakštai.
Paplotėlių paruošimas:
Sumaišykite smulkiai žaliuosius svogūnus, supjaustykite virtus kiaušinius. Sumaišykite svogūnus ir kiaušinius, pasūdykite ir užtepkite majonezo
. Iš pitos išpjaukite apskritimus, kaip trafaretą naudokite plokščią lėkštę. Kiekvieną apskritą plokštainį porai sekundžių pamerkite į vandenį
. Ant šiek tiek drėgno plokštainio užtepkite įdaro ir užspauskite jo vidų.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Pyragėliai labai greitai iškepa. Jų paslaptis ta, kad tešlos nereikia minkyti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
