Sekite mus Facebook'e!
Šakniavaisiai burokėliai pirmą kartą buvo plačiai naudojami maisto gamyboje mūsų šalyje. Ši daržovė pradėta auginti X-XI amžiuje. Tikriausiai burokėlių atvežė kunigaikščiai arba pirkliai, vykdantys ekonominius reikalus Bizantijoje
. Ši daržovė paplito visuose planetos žemynuose. Tačiau tai įvyko visai neseniai, XX amžiuje. Anksčiau burokėliai kai kuriuose regionuose tiesiog negalėjo augti dėl klimato ypatumų
. Kaip ir anksčiau, taip ir dabar iš burokėlių galima pagaminti gana daug įvairių patiekalų. Labiausiai paplitusia laikoma barščių sriuba. Tačiau, be to, yra didelis salotų sąrašas.
Paruoškime vieną iš paprastų burokėlių salotų kasdieniam naudojimui.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 350 g;
- majonezas – 3 valg;
- vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- sūris – 100 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- česnako – skiltelė.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius
ir nuluptus kiaušinius sumalkite ant vidutinės tarkavimo lentelės dantukų
.
Sūrį sutarkuokite gana smulkiai, į sudedamąją dalį pertrinkite per spaudyklę česnako skiltelę
.
Sūrio masę įmaišykite į kiaušinius ir burokėlius
. Masę pasūdykite ir pagardinkite pipirais, užpilkite majonezu. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir palikite salotas 10 minučių.
Rezultatas – greitai ir lengvai paruošiamos burokėlių salotos. Puikus būdas pagerinti virškinimą ir atsikratyti organizme esančių toksinų.
