Sekite mus Facebook'e!
Tokie konservuoti agurkai bus labai greitai suvalgyti. Jie būna traškūs ir saldžiai aštraus skonio. Pasistenkite kuo dažniau užsiauginti tokį užkandį žiemai, ir nesigailėsite
.
Sudedamosios dalys:
- Agurkai;
- Svogūnas – 2 vnt;
- pipirų žirneliai;
- Geriamasis vanduo – 1000 ml;
- Actas – 1 puodelis 1000 ml skysčio;
- Baltasis cukrus – 300 g;
- Virtuvės druska – 60 g;
- Kario prieskoniai – 25 gramai arba aitriųjų paprikų kečupas.
Paruošimas:
- Prieš konservuojant daržoves reikia užpilti vandeniu. Pageidautina imti nedidelius vaisius.
- Visus prieskonius išvirkite litre vandens.
- Svogūnus supjaustykite apskritimais ir sudėkite ant stiklainių dugno.
- Į stiklainius sudėkite paprikas.
- Nupjovę agurkų galiukus, sudėkite juos į stiklainius.
- Užpildykite stiklainius verdančiu marinatu ir septynias minutes sterilizuokite.
- Uždarykite stiklainius dangteliais ir palikite atvėsti šiltoje vietoje.
Gero apetito!
