Sekite mus Facebook'e!
Desertai anksčiau ir dabar yra visiškai skirtingi. Daugelis žino, kad iš pradžių sausainiai nebuvo labai saldūs, o tortai buvo kepami visai be kremo.
Tačiau pradėjus gaminti cukrų dideliais kiekiais, situacija pasikeitė. Kreminiai pyragai ir tortai žmonėms tapo įprasti. XXI amžiuje sunku įprastuose prekybos centruose nerasti konditerijos gaminių ar apskritai tortų. Taip pat yra konditerių, kurie laiku paruoš išskirtinį tortą, paslaugų.
Jei norima tortą pasigaminti paprastai ir patiems, galima naudoti supaprastintus desertus.
Deserto ant kefyro ingredientai:
- Kefyras – 100 ml;
- Kava – 5 šaukšteliai;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Cukrus – 220 g;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Miltai – 150 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- grietinė – 150 g;
- Šokoladas.
Kefyro deserto paruošimas:
Atskirame dubenyje sumaišykite šiltą kefyrą su 3 šaukštais kavos iki vientisos šokolado spalvos. Kitame dubenyje išmaišykite kiaušinius su 200 g cukraus, kol ištirps smėlio grūdeliai
. Į kiaušinius supilkite augalinį aliejų, tada kefyrą ir kavą, išmaišykite.
Į kefyro mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Tuo metu į grietinę supilkite kavą ir cukraus kruopas ir išmaišykite.
Ant biskvito užtepkite grietinės, pabarstykite šokolado drožlėmis.
Gaunasi greitas ir paprastas pyragas. Tai biudžetinis desertas, kurį galima ruošti kiekvieną dieną.
