Sekite mus Facebook'e!
Saldūs sausainiai yra vienas mėgstamiausių vaikų ir suaugusiųjų desertų, pasižymintis paprastu paruošimu, ryškiu skoniu ir patrauklia išvaizda. Šie sausainiai yra purios ir trapios tekstūros, todėl puikiai tinka arbatos vakarėliams
. „Confetka” sausainių gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ir užima labai nedaug laiko, todėl jie yra puikus pasirinkimas namų kulinariniams eksperimentams.
Viena iš „Konfetka” ypatybių – naudojami paprasti ir nebrangūs ingredientai: miltai, cukrus, kiaušiniai ir sviestas.
Tačiau šio kepinio populiarumo paslaptis – įvairūs įdarai, pavyzdžiui, riešutai, sultenės, šokolado ar kokoso drožlės, todėl kiekvienas kepėjas gali kūrybiškai keisti receptą. Šie sausainiai dažnai džiugina savo unikaliu skoniu ir aromatu, primenančiu namų jaukumą ir šilumą.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 270 g;
- grietinė – 100 g;
- Sviestas – 80 g;
- Cukrus – 50 g;
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: baltymai – 2 vnt;
- Riešutai – 100 g;
- Cukrus – 100 g.
Sausainių „Candy” paruošimas:
Į trynius supilti druską, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišyti iki vientisos masės. Į mišinį supilti grietinę ir minkštą sviestą, vėl
išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į trynių mišinį, išminkyti minkštą, elastingą ir nelipnią tešlą
.
Surinkite tešlą į gumulą ir įdėkite į celofaną, po to į šaldytuvą.
Įdarui į baltymus supilkite cukrų ir plakite 5-6 minutes, nuolat didindami greitį. Į grietinėlę su stabiliomis viršūnėlėmis supilkite smulkintus riešutus, išmaišykite
. Tešlą padalykite į 3 lygias dalis, kiekvieną dalį apskrudinkite. Tešlą iškočiokite plonais 1-2 mm storio lakštais. Padalykite lakštus į dalis, lyg tai būtų pica
. Ant siauro kiekvienos dalies kampo dėkite kremo, sukite iš siauros dalies į plačiąją. Suktinukus suformuokite į saldainius.
Sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Iškart po kepimo rekomenduojame sausainius apibarstyti cukraus pudra. Gausite neįprastai skanių sausainių arbatai.
