Sekite mus Facebook'e!
Varškės sausainiai yra populiarus saldus skanėstas, pasižymintis minkšta tekstūra ir nepakartojamu skoniu. Pagrindinis šių sausainių ingredientas – varškė, kuri ne tik suteikia jiems ypatingo švelnumo ir lengvumo, bet ir daro juos sveikesnius.
Varškės sausainių istorija siekia rusų virtuvę, kurioje varškė visada užėmė svarbią vietą. Varškės desertai žinomi daugelio kultūrų kulinarijoje, tačiau būtent rusų tradicijoje jie įgijo ypatingą reikšmę dėl naminių ingredientų naudojimo ir receptų perdavimo iš kartos į kartą.
Varškės sausainiai tapo jaukumo ir namų šilumos simboliu, nes jie dažnai ruošiami šventinėms vaišėms ir šeimos susibūrimams.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- miltai – 200 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 80 g.
Varškės sausainių paruošimas:
Sumaišykite varškę su druska, cukrumi ir sviestu, išminkykite grūstuvu. Į varškę suberkite miltus ir sodą, užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą
. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu. Nuo sluoksnių pašalinkite nelygius kraštus, kiekvieną sluoksnį padalykite į 2-3 cm storio juosteles
. Sluoksnį pabarstykite cukrumi ir pasirinktinai cinamonu, susukite į ritinėlius.
Sausainių viršų apibarstykite cukrumi ir sudėkite turinį ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. 20-25 min. kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje.
Gausite gardžius cukrinius varškės sausainius. Jį galima patiekti per bet kokią šventę, nes puikiai tinka prie arbatos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
