Sekite mus Facebook'e!
Kiauliena pomidorų padaže – kulinarinis produktas, kai kiauliena kepama pomidorų mišinyje su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Šis padažas suteikia mėsai sultingumo, šiek tiek rūgštelės ir gilaus skonio, kartu išryškindamas jos minkštumą.
Paprastai į padažą, be pomidorų, dedama česnakų, svogūnų, Provanso žolelių ir pipirų. Tai patiekalui suteikia Viduržemio jūros regiono bruožų.
Pomidorai taip pat padeda suminkštinti mėsos skaidulas
.
Pomidoruose esanti rūgštis veikia mėsos struktūrą, todėl ji tampa minkštesnė. Būtent ši savybė lėmė pomidorų padažų populiarumą ruošiant kebabus ir orkaitėje keptus patiekalus.
Papasakosime, kaip gaminti kiaulieną pomidorų padaže
Ingredientai: 1:
- Kiauliena – 800 g;
- svogūnai – 2 vnt;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
- Prieskoniai mėsai;
- Pomidorai savo sultyse – 600 g;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska;
- Juodieji pipirai.
Mėsos pomidorų padaže paruošimas:
Kiaulieną supjaustykite ne storesniais kaip 1 cm griežinėliais. Mėsos gabalėlius suplakite plaktuvu, pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis ir mėsai skirtais prieskoniais, įtrinkite į ląstelieną.
10-15 min. palikite mėsą marinuotis
.
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų ir
apkepkite mėsą keptuvėje augaliniame aliejuje, kol apskrus.
Sudėkite mėsą į atskirą formą, tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną, kol paruduos, įspauskite į jį česnaką
. Į svogūną supilkite pomidorus jų pačių sultyse, įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite. Sudėkite mėsą ant kepimo skardos, užpilkite pomidorų padažu, uždenkite folija.
Kepkite kiaulieną 190 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Šį patiekalą galima patiekti su bulvių koše, grūdais arba salotomis. Gausite sultingą mėsą pomidorų padaže.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
