Sekite mus Facebook'e!
Pyragas su įdaru – tai pyragas, kurio įdaras yra užpildytas skysta tešla. Tešla gali būti gaminama iš kefyro, grietinės, jogurto ar kitų raugintų pieno produktų. Įdaras gali būti mėsos, žuvies, daržovių, vaisių ar uogų
. Pilstomuosius pyragus lengva paruošti, jie pasižymi subtiliu skoniu. Jie gali būti ir saldūs, ir sūrūs, todėl yra universalus patiekalas. Iškepti lietinį pyragą nebus sunku net pradedančiajam virėjui. Svarbiausia žinoti receptą, kuris padės šį pyragą sukurti namuose.
Papasakosime, kaip iškepti lauro pyragą su kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais.
Tešlai skirti ingredientai:
- Kefyras – 500 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 350 g;
- Druska – 3 g;
- Cukrus – 2 g;
- Soda – 5 g;
- Sviestas – 100 g.
Įdaro ingredientai:
- Virtas kiaušinis – 8 vnt;
- žaliasis svogūnas – 50 g;
- virti ryžiai – 200 g;
- Druska – 12 g.
Pyrago paruošimas:
Kiaušinius įdarui supjaustykite mažais kubeliais, žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Atskirame dubenyje paruoškite tešlą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, sudėkite sviestą ir kefyrą
. Visus komponentus sumaišykite, supilkite į mišinį sodą ir miltus, užminkykite tirštą tešlą
.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją dalį tešlos.
Tešlą paskleiskite ant paviršiaus. Sumaišykite virtus ryžius su kiaušiniais ir svogūnais, druska ir
supilkite ant
tešlos paviršiaus.
Ant įdaro supilkite likusią tešlos dalį, paskirstykite ją ant viršaus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Pasirodo, tai puikus pilstomasis pyragas. Tą patį pyragą galima gaminti ir su kitais įdarais, pavyzdžiui, su mėsa ir bulvėmis.
