Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragas yra desertas, mėgstamas daugelyje pasaulio šalių. Jis ruošiamas įvairiai, bet pagrindas visada tas pats: minkšta tešla ir sultingas obuolių įdaras.
Obuolių pyragai gali būti atviri arba uždari, su tešlos grotelėmis ant viršaus arba be jų. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: smėlinės, sluoksniuotos tešlos, mielinės tešlos.
Įdarą taip pat galima paįvairinti į obuolius įdedant cinamono, riešutų ar kitų ingredientų.
Paruoškime greitą obuolių pyragą namuose
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Sviestas – 80 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 130 g;
- Obuoliai – 6 vnt.
Obuolių pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius plaktuvu, supilkite į juos cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
Tada ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą
. Obuolius nulupkite nuo žievelės ir sėklalizdžių, mažais gabalėliais supjaustykite tiesiai į tešlą. Sumaišykite obuolius su tešla, supilkite ją į kepimo formą, išklotą pergamentu.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol viršus taps auksinis.
Rezultatas – kvapnus obuolių pyragas. Jis paruošiamas greitai, todėl tinka bet kokiam namų arbatos vakarėliui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
