Sekite mus Facebook'e!
Uogų pyragai atsirado beveik iš karto, kai žmonės išrado tešlą. Iš pradžių tešla buvo tiesiog naudojama uogoms pervežti dideliais atstumais. Tačiau vėliau išmokta šioje tešloje kepti įdarą
. Uogos yra prieinamas saldumynas visiems visuomenės sluoksniams. Todėl pagaminti iš jų gardų desertą prie arbatos – paprasta užduotis.
Pyragams galima naudoti, pavyzdžiui, juoduosius serbentus
.
Jose yra daug organizmui naudingų vitaminų
. Juoduosiuose serbentuose yra C, B grupės vitaminų, taip pat geležies, kalio, fosforo ir magnio.
Visos šios naudingos savybės kartu padeda stiprinti imuninę sistemą.
Paruoškime paprastą ir greitą juodųjų serbentų pyragą
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 200 g;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- pieno – 200 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- miltai – 250 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- juodieji serbentai – 250 g.
Juodųjų serbentų pyrago paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite porą kiaušinių, supilkite į juos klasikinį ir vanilinį cukrų, plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į pieną
supilkite
augalinį aliejų, sumaišykite su kiaušinių mase.
Į miltų ir kepimo miltelių mišinį supilkite kiaušinių masę, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų
.
Į tešlą supilkite juoduosius serbentus, išmaišykite
. Kepimo formą išklokite pergamentu, supilkite į ją tešlą, paskirstykite ją po visą paviršių.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Prieš kepant pyragą galima apibarstyti grietinėlės trupiniais, jie paruošiami sumalant šaltą sviestą su miltais.
Rezultatas – kvapnus ir sveikas pyragas su juodaisiais serbentais.
