Sekite mus Facebook'e!
Bulvių blynai pagal naują receptą yra lengvai ir greitai paruošiami, idealiai tinka tiems, kurie vertina paprastumą. Svarbiausia bulves sumalti, o ne sutarkuoti, o naudoti trintuvą arba mėsmalę. Tai suteiks blynams lengvumo ir minkštumo, todėl jie ypač skanūs. Jie puikiai dera su grietine ir puikiai tinka pietums.

Sudedamosios dalys :
- bulvės – 500 g;
- kiaušinis – 1 vnt.;
svogūnas – 1 vnt.; - miltai – 2 šaukštai l.;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- druska ir pipirai – pagal skonį.
Paruošimas:
Pradėkime nuo ingredientų paruošimo: nulupkite bulves ir svogūnus, supjaustykite juos mažais gabalėliais. Sudėkite juos į trintuvo dubenį ir susmulkinkite.

Taip pat galite naudoti mėsmalę – rezultatas bus panašus. Masę supilkite į gilų dubenį ir palaukite 5 minutes, kol bulvės išskirs sultis.

Po to atsargiai nukoškite per sietelį.

Į mišinį įpilkite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.

Šaukštu sudėkite mišinį į keptuvę, formuodami apvalius paplotėlius, ir kepkite juos po dangčiu 2–3 minutes iš abiejų pusių.

Iškepus bulvių blynus sudėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Patiekite gatavus bulvių blynus su tiršta grietine.

