Sekite mus Facebook'e!
Bulvių blynai pagal naują receptą yra lengvai ir greitai paruošiami, idealiai tinka tiems, kurie vertina paprastumą. Svarbiausia bulves sumalti, o ne sutarkuoti, o naudoti trintuvą arba mėsmalę. Tai suteiks blynams lengvumo ir minkštumo, todėl jie ypač skanūs. Jie puikiai dera su grietine ir puikiai tinka pietums.

Sudedamosios dalys :
- bulvės – 500 g;
- kiaušinis – 1 vnt.;
svogūnas – 1 vnt.; - miltai – 2 šaukštai l.;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- druska ir pipirai – pagal skonį.
Paruošimas:
Pradėkime nuo ingredientų paruošimo: nulupkite bulves ir svogūnus, supjaustykite juos mažais gabalėliais. Sudėkite juos į trintuvo dubenį ir susmulkinkite.

Taip pat galite naudoti mėsmalę – rezultatas bus panašus. Masę supilkite į gilų dubenį ir palaukite 5 minutes, kol bulvės išskirs sultis.

Po to atsargiai nukoškite per sietelį.

Į mišinį įpilkite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.

Šaukštu sudėkite mišinį į keptuvę, formuodami apvalius paplotėlius, ir kepkite juos po dangčiu 2–3 minutes iš abiejų pusių.

Iškepus bulvių blynus sudėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Patiekite gatavus bulvių blynus su tiršta grietine.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
