Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprastas būdas suteikti šašlykui sultingumo: sluoksniais apvoliokite mėsą kiaulienos taukais

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei manote, kad šašlykas visada tėra mėsa ant iešmelių, šis receptas jus nustebins. Vietoj įprastų gabalėlių – minkšti plonai pjaustytos jautienos suktinukai, gerai permirkę ištirpusių uodegos taukų skoniu. Šis gaminimo būdas paprastą mėsą paverčia švelniu, aromatingu patiekalu su traškia plutele ir unikaliu skoniu. Kepkite ant grotelių – ir jūsų svečiai tikrai paprašys dar!

Sudedamosios dalys:
Jautiena – 800–1000 g (geriau rinktis minkštas dalis: mentę, nugarinę arba klubą)
Uodegos riebalai – 150-200 g (plonai supjaustyti)
Druska – pagal skonį
Malti raudonieji pipirai – 0,5–1 šaukštelis
Česnakas – 2-3 skiltelės (smulkintos)
Malti juodieji pipirai – neprivaloma
Augalinis aliejus – tepimui (nebūtina)

Paruošimas:
1. Jautieną gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais (maždaug 3–5 mm storio) išilgai pluošto – taip bandelės lengvai vyniosis ir kepdamos bus sultingos. Jei mėsa per stora, galite ją šiek tiek pamušti virtuviniu plaktuku per maistinę plėvelę.

2. Giliame dubenyje sumaišykite druską, raudonuosius pipirus, smulkintą česnaką ir, jei norite, juoduosius pipirus. Gautu mišiniu kruopščiai įtrinkite kiekvieną jautienos gabalėlį. Palikite mėsą marinuotis bent 20 minučių kambario temperatūroje, kad prieskoniai atskleistų savo aromatą.

Rekomenduojame:  Kvepianti vištiena su grybais subtiliame kreminiame padaže. Aromatas visiems namams

3. Riebalų uodegos taukus supjaustykite labai plonai, beveik permatomomis riekelėmis. Ant kiekvieno mėsos gabalo per visą ilgį uždėkite po riebalų juostelę, atsargiai susukite į tvirtą ritinėlį. Stenkitės, kad riebalai liktų viduje, kad kepant jie lėtai tirptų ir sugertų mėsą.

4. Jei norite, bandeles perpjaukite per pusę – taip bus lengviau patiekti ir kepti. Sandariai suverkite bandeles ant iešmelių, bet taip, kad tarp jų liktų nedidelis tarpelis oro cirkuliacijai. Bandeles galite lengvai patepti augaliniu aliejumi – kad būtų tvirtesnė plutelė.

5. Uždekite grilį ir palaukite, kol žarijos be liepsnos gražiai paraus – tai ideali kaitra tolygiam kepimui. Iešmelius uždėkite virš žarijų maždaug 15–20 cm aukštyje. Kepkite reguliariai vartydami, kad bandelės apskrustų iš visų pusių, o lašiniai tolygiai išsilydytų. Kepimo laikas yra apie 15–20 minučių, priklausomai nuo bandelių storio ir grilio kaitros.

6. Nuimkite bandeles nuo iešmelių ir leiskite joms šiek tiek pastovėti (apie 5 minutes) – taip sultys pasiskirstys viduje, o mėsa taps dar sultingesnė. Patiekite su mėgstamais padažais, šviežiomis daržovėmis ar žolelėmis.

Rekomenduojame:  Kolūkio kotletai: receptas, kurį visi pamiršo, ir veltui, nes jis labai skanus

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.