Sekite mus Facebook'e!
Burokėlių ikrai – senovinis patiekalas, tačiau daugelis jį pamiršo ir renkasi cukinijų variantą. Tačiau burokėlių ikrai nėra blogesni, o daug įdomesni ir originalesni.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- burokėliai, 500 g;
- svogūnas, 2 vnt.;
- paprika, 1 vnt.;
- pomidorai, 300 g;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- druskos, 1 arb. šaukštelis;
- pipirai;
- česnako, 3 skiltelės;
- lauro lapas, 1 vnt.;
- žalia.
Virimo procesas
Nulupkite burokėlius ir sutarkuokite juos stambia tarka.
Svogūną supjaustykite pagal skonį, į pusžiedžius arba ketvirčius.
Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol jis taps pusiau minkštas.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į svogūną. Išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės.
Sudėkite prie daržovių, išmaišykite ir troškinkite.
Pasirinkite sultingus ir mėsingus pomidorus, sutarkuokite juos ir nulupkite odelę, jos nereikės.
Supilkite pomidorų tyrę į daržoves, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu apie 15 minučių, nuolat maišydami.
Įberkite druskos ir troškinkite 5 minutes be dangčio, kol skystis išgaruos.
Įdėkite lauro lapų ir tarkuoto česnako pagal skonį, pipirų ir smulkiai supjaustytų žolelių pagal skonį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Leiskite atvėsti, perkelkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.

Jei įpilsite šiek tiek acto ir sudėsite ikrus į sterilizuotus stiklainius su dangteliais, šis preparatas rūsyje ar sandėliuke laikysis metų metus.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


