Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprasta ir skanu. Jaunų burokėlių ikrai: mano mamos receptas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Burokėlių ikrai – senovinis patiekalas, tačiau daugelis jį pamiršo ir renkasi cukinijų variantą. Tačiau burokėlių ikrai nėra blogesni, o daug įdomesni ir originalesni.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • burokėliai, 500 g;
  • svogūnas, 2 vnt.;
  • paprika, 1 vnt.;
  • pomidorai, 300 g;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai;
  • druskos, 1 arb. šaukštelis;
  • pipirai;
  • česnako, 3 skiltelės;
  • lauro lapas, 1 vnt.;
  • žalia.

Virimo procesas

Nulupkite burokėlius ir sutarkuokite juos stambia tarka.

Svogūną supjaustykite pagal skonį, į pusžiedžius arba ketvirčius.

Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol jis taps pusiau minkštas.

Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į svogūną. Išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės.

Sudėkite prie daržovių, išmaišykite ir troškinkite.

Pasirinkite sultingus ir mėsingus pomidorus, sutarkuokite juos ir nulupkite odelę, jos nereikės.

Supilkite pomidorų tyrę į daržoves, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu apie 15 minučių, nuolat maišydami.

Įberkite druskos ir troškinkite 5 minutes be dangčio, kol skystis išgaruos.

Įdėkite lauro lapų ir tarkuoto česnako pagal skonį, pipirų ir smulkiai supjaustytų žolelių pagal skonį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Rekomenduojame:  Agurkai dar niekada nebuvo tokie skanūs. Pernokusių agurkų ikrai: žiemos uogienė

Leiskite atvėsti, perkelkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.

Jei įpilsite šiek tiek acto ir sudėsite ikrus į sterilizuotus stiklainius su dangteliais, šis preparatas rūsyje ar sandėliuke laikysis metų metus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.