Sekite mus Facebook'e!
Braškių įdaras pyraguose yra vienas iš labiausiai paplitusių įdarų. Tokie pyragai paprastai papildomai puošiami mėtomis, sūriais ir kitais įdarais.
Tačiau kodėl braškių pyragai yra tokie populiarūs?
Pirma, braškės pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu, kuris kartu su saldžia tešla daro pyragą patrauklų skonio receptoriams
. Antra, minkšta ir sultinga braškių pyrago tekstūra nepalieka abejingų.
Papasakosime, kaip paruošti sultingą minkštą ir kvapnų braškių pyragą
.
Įdarui skirti ingredientai:
- Cukrus – 100 g;
- Sviestas – 30 g;
- braškių – 600 g;
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- cukrus – 80 g;
- Sviestas – 100 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 280 g.
Braškių pyrago paruošimas:
Iš pradžių keptuvėje karamelizuokite cukrų. Į karamelę sudėkite sviestą, ištirpinkite ir išmaišykite.
Supjaustykite braškes nedidelėmis skiltelėmis, sudėkite jas į karamelę ir virkite, kol uogos išleis sultis. Į įdarą supilkite krakmolą ir virkite, kol sutirštės
. Tešlai į dubenį su kiaušiniu supilkite druską ir cukrų ir plakite plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių masę sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite purią tešlą. Į kepimo formą įdėkite
⅔
tešlos, tolygiai paskirstykite dugną ir šonus.
Į formą su tešla sudėkite įdarą, paskirstykite jį po visą paviršių.
Ant pyrago viršaus pabarstykite likusią tešlą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Rezultatas panašus į Tirolio pyragą su braškėmis. Šis pyragas tinka arbatėlei ir net vasaros šventei.
