Sekite mus Facebook'e!
Labai įdomios grybų, džiūvėsėlių ir konservuotų žirnelių salotos su aštriomis česnako ir itališkų žolelių natomis.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
–
konservuotų žirnelių, 400 g;
– duonos, 150 g;
– grybų, 400 g;
– morkų, 2 vnt;
– svogūnų, 3 vnt;
– česnako, 2 skiltelių
; – itališkų žolelių, druskos, pipirų, augalinio aliejaus.
Gaminimo procesas
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepinti augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Morkas sutarkuoti korėjietiška tarka
. Morkas sumaišyti su svogūnais ir pakepinti, kol morkos bus pusiau apvirtos
. Grybus supjaustyti mažais gabalėliais ir pakepinti sausoje keptuvėje.
Kai grybų skystis išgaruos, juos pasūdykite, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite keptuvėje ir atvėsinkite.
Bet kokio skonio duoną supjaustykite kubeliais, sudėkite į maišelį
, įberkite
itališkų žolelių
, druskos ir
pipirų,
įpilkite
porą šaukštų augalinio aliejaus. Maišelį pakratykite ir džiūvėsėlius išdžiovinkite orkaitėje arba ant keptuvės. Išpilkite iš maišelio
. atvėsinkite visus ingredientus ir sumaišykite juos su konservuotais žirneliais.
patiekite
.
Patarimas: prieš pat patiekdami salotas pabarstykite džiūvėsėliais. Česnako galite nedėti, jei nemėgstate šio produkto salotose.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


