Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprasčiausias ir skaniausias itališkas desertas. Pasigaminkime garsiąją Panna Cotta.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gardus itališkas desertas, garsioji Panna Cotta, lengvai pasigaminamas net namuose. Jis neįtikėtinai gardus ir švelnus, daugiausia dėl vanilės. Desertą papildysime braškių padažu, kuris sukuria tikrai harmoningą skonį.

Sudedamosios dalys:

500 ml grietinėlės (20 %)
200 ml pieno
100 g cukraus
1 vanilės ankštis
10 g želatinos (lakštinės)
350 g šaldytų braškių
80 g cukraus padažui

Paruošimas:

Želatiną kelias minutes pamirkykite šaltame vandenyje, kol suminkštės. Tuo tarpu puode sumaišykite grietinėlę ir pieną, įberkite 100 g cukraus, perpjaukite vanilės ankštį ir išskobkite sėklas. Į mišinį sudėkite sėklas ir vanilės ankštį ir įkaitinkite iki 85–90 °C (175–194 °F), bet neužvirinkite.

Suminkštėjusią želatiną įmaišykite į karštą grietinėlę, maišydami, kol visiškai ištirps, tada perkoškite per sietelį ir supilkite mišinį į ramekinus. Šaldykite 3–4 valandas, kol visiškai sustings. Braškių padažui paruošti naudokite šaldytas braškes ir sumaišykite jas su 80 g cukraus.

Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o braškės suminkštės, bet nesutirštės. Mišinį sutrinkite trintuvu, tada perkoškite per sietelį, kad gautųsi vientisa tyrė. Kai panna cotta sustings, užpilkite ją braškių tyre ir patiekite.

Rekomenduojame:  Vasaros desertas per 10 min tobulo skonio

Vanilinę Panna Cotta pamilsite daug labiau nei įprastus ledus. Ją pagaminti dar lengviau nei pirktus desertus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.