Sekite mus Facebook'e!
Beliašas yra totorių virtuvės patiekalas, kuris mūsų šalies virtuvėje atsirado maždaug XV amžiuje. Iš totorių kalbos „belyash” reiškia pyragą. Tai reiškia, kad šios vietovės gyventojams šis patiekalas buvo gerai pažįstamas pyragas. Užkariautojams beliašas skiriasi nuo tradicinio pyrago. Pavyzdžiui, belyašiai daugiausia kepami su mėsa, su skyle tešloje. Taip pat yra beliušų su atviru įdaru
. Klasikinis beliušas ruošiamas visai šeimai, tai didelis pyragas su mėsa. Tačiau gaminti didelį beliašą yra daug darbo reikalaujantis darbas. Dėl šios priežasties verta išmokti gaminti tingius belašius.
Tinginio belašo ingredientai:
- Kefyras – 300 ml;
- maltos mėsos – 300 ml;
- kiaušinis – vnt;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- miltai – 130 g;
- geriamoji soda – 0,5 šaukštelio.
Tinginių belyashi paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmaišykite maltą mėsą ir kiaušinį. Rekomenduojama maltoje mėsoje padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinį ir panardinti į kefyrą.
Kiaušinį maltoje mėsoje pabarstyti druska. Susmulkinkite žalius svogūnus, juos taip pat supilkite į kiaušinį.
Į kefyrą supilkite sodą, komponentus suplakite plaktuvu iki vientisos masės. Į mišinį persijokite miltus, užminkykite tešlą tingiems beliašams.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, paskirstykite šaukštą tešlos. Kepkite beliašus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksiniai.
Kitą beliašų pusę reikia kepti po dangčiu.
Gausite sultingus tingius beliašus, kurie bus geras įprastų pyragų pakaitalas. Šis patiekalas paruošiamas greitai ir nereikalauja daug pastangų.
