Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprasčiausi paplotėliai su žolelėmis – biudžetiniai, sezoniniai ir universalūs

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdaras

Tinka bet kokie jauni žalumynai:

  • podagra
  • dilgėlė
  • medinė utėlė
  • žali svogūnai
  • petražolės

Paruošimas:

Susmulkinkite žalumynus, įberkite šiek tiek druskos ir sutrinkite juos rankomis – taip sumažinsite jų tūrį ir tilps daugiau įdaro.

Pridėti:

trupininis varškės sūris

šiek tiek šviežio arba džiovinto česnako

suluguni, sutarkuotas ant rupios trintuvės

Proporcijas koreguokite pagal skonį. Įdaras paruoštas.


Tešla (2 papločiams)

  • 200 ml kefyro (galima pakeisti raugintu keptu pienu, rūgpieniu, graikišku jogurtu, rikota)
  • 300 g miltų (geriausia pilno grūdo – jie suteikia riešutų skonį)
  • 70 g minkšto sviesto
  • 1/3 arb. šaukštelio sodos + 5-6 g kepimo miltelių
  • Druska ir cukrus / cukraus priedai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Minkykite tešlą ir leiskite jai pailsėti 20 minučių.
  2. Kočiojant neberkite miltų – tešla jau bus minkšta ir elastinga.

Patarimai ir funkcijos

  • Padarykite dvigubą partiją – gausite 4 blynus, patogu visai savaitei.
  • Vienos paplotėlio svoris:
    • Tešla: ~300 g
    • Įdaras: ~250 g
  • Nauja paplotėlių forma leidžia į juos įdėti daugiau įdaro.
  • Kuo tirštesnis fermentuoto pieno pagrindas, tuo mažiau miltų reikės.
  • Visada gaunasi skanu, nepriklausomai nuo ingredientų.
Rekomenduojame:  Minkštų kulipkų paslaptys. Minkštų, saldžių ir drėgnų kuličų gamyba Velykoms: neįtikėtinai aromatingi ir labai skanūs.

Virkite su džiaugsmu!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.