Sekite mus Facebook'e!
Paprastai jie gaminami iš varškės, o receptai perduodami iš kartos į kartą. Dabar norėtume jus supažindinti su vienu iš tokių receptų. Jam pagaminti reikia:

- Reikės 10 kiaušinių;
- 1 litro pieno;
- 10 valgomųjų šaukštų krakmolo;
- 1 šaukštelio druskos;
- 2 valg. š. cukraus;
- 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.
- Įdarui:
- 1 kg varškės;
- 3-4 šaukštai cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 200 g sviesto.
Gaminimo procesas žingsnis po žingsnio:

- Į dubenį įmuškite visus kiaušinius, suberkite cukrų, druską, krakmolą. Maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Supilkite pieną. Vėl išmaišykite ir supilkite augalinį aliejų. Palikite tešlą 15 minučių, kad įsigertų. Tešla bus skysta, tai normalu.
- Keptuvę patepkite sviestu ir kepkite blynus, kol paruduos iš abiejų pusių. Į keptuvę pilkite šiek tiek tešlos, kad blyneliai būtų ploni. Jie nesuplyš.
- Įdarui į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską išmaišykite šakute.
- Blynus perpjaukite per pusę. Į kiekvienos dalies vidurį dėkite po ½ valgomojo šaukšto įdaro. Užlenkite kraštus į vidų ir susukite.
- Ištirpinkite pakelį sviesto. Juo ištepkite kepimo skardą. Suktinukus sudėkite vienu sluoksniu. Aptepkite sviestu ir ant viršaus uždėkite kitą sluoksnį. Pakaitomis tepkite sviestą ir šamotinius vyniotinius, kol visi iškeps.
- Uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje valandą.

Patiekti pageidautina karštus, tada jie būna patys skaniausi. Dėl sviesto jie gaunasi sultingi, aromatingi, visai nepanašūs į paprastus blynus su varške. Pabandykite juos pasigaminti pagal šį receptą ir patys įsitikinsite, kad patiekalo skonis yra nepakartojamas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
