Sekite mus Facebook'e!
Mums nereikia nei maišytuvo, nei orkaitės! Viskas paruošta per 15 minučių. Šis nuostabus subtilus desertas dėl savo lengvumo ir kreminio skonio puikiai tinka vasarai.
Ingredientai
6 puodeliams:
350 g pieno
350 g grietinėlės 20–33 % (kuo riebesnė, tuo skanesnė)
120 g cukraus
Vanilės pasta, vanilės ekstraktas (jei nėra, praleiskite, nepakeiskite vanilinu!)
20 g želatinos (turiu miltelių iš „Pripravych“ įmonės)
120 g pieno želatinai
Uogų konfitas
150 g uogų arba uogų tyrės
30–40 g cukraus
5 g kukurūzų krakmolo, praskiesto 2 arb. šaukšteliais šalto vandens
Kaip pasigaminti panna cotta su grietinėle, pienu ir uogų konfitu pagal paprastą receptą.
1. 1. Želatiną 30–40 minučių prieš virimą pamirkykite piene, kad ji spėtų išbrinkti. Dėkite į šaldytuvą.2. Puode pakaitinkite (beveik iki užvirimo) pieną, vanilės pastą, grietinėlę ir cukrų, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną, maišykite, kol visiškai ištirps.3. Šiek tiek atvėsinkite puode, supilkite į stiklines. Dėkite į šaldytuvą ~4 valandoms.
2. Uogų konfitas.1. Puode užvirinkite uogas ir cukrų.2. Į uogas įpilkite vandenyje atskiestą krakmolą, išmaišykite ir virkite minutę nuolat maišydami.Šiek tiek atvėsinkite. Supilkite į stiklines.
