Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Panna cotta tiesiogine prasme tirpsta burnoje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mums nereikia nei maišytuvo, nei orkaitės! Viskas paruošta per 15 minučių. Šis nuostabus subtilus desertas dėl savo lengvumo ir kreminio skonio puikiai tinka vasarai.

Ingredientai

6 puodeliams:
350 g pieno
350 g grietinėlės 20–33 % (kuo riebesnė, tuo skanesnė)
120 g cukraus
Vanilės pasta, vanilės ekstraktas (jei nėra, praleiskite, nepakeiskite vanilinu!)
20 g želatinos (turiu miltelių iš „Pripravych“ įmonės)
120 g pieno želatinai

Uogų konfitas
150 g uogų arba uogų tyrės
30–40 g cukraus
5 g kukurūzų krakmolo, praskiesto 2 arb. šaukšteliais šalto vandens

Kaip pasigaminti panna cotta su grietinėle, pienu ir uogų konfitu pagal paprastą receptą.

1.  1. Želatiną 30–40 minučių prieš virimą pamirkykite piene, kad ji spėtų išbrinkti. Dėkite į šaldytuvą.2. Puode pakaitinkite (beveik iki užvirimo) pieną, vanilės pastą, grietinėlę ir cukrų, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo ugnies, suberkite želatiną, maišykite, kol visiškai ištirps.3. Šiek tiek atvėsinkite puode, supilkite į stiklines. Dėkite į šaldytuvą ~4 valandoms.

2.  Uogų konfitas.1. Puode užvirinkite uogas ir cukrų.2. Į uogas įpilkite vandenyje atskiestą krakmolą, išmaišykite ir virkite minutę nuolat maišydami.Šiek tiek atvėsinkite. Supilkite į stiklines.

Rekomenduojame:  Ledai su įdaru namuose apsilaižysite pirštus

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.