„Pančo” pyragas yra vienas iš tų desertų, kuriuos lengva atpažinti pagal išvaizdą ir skonį. Jam būdinga kupolo forma, minkšti biskvito gabaliukai, grietinė ir sultingas ananasų arba vyšnių įdaras daro jį ypatingą. Tai tortas, kuriame nėra griežtos geometrijos – jis atrodo šiek tiek chaotiškas, tačiau tame ir slypi jo žavesys: naminis, švelnus, sotus.
„Pancho” receptas nepriklauso sudėtingiems, todėl yra ypač populiarus kepant namuose.
Be to, pyragą galima papuošti glajumi, riešutais ar šokolado drožlėmis – priklausomai nuo progos ir nuotaikos.
Papasakosime, kaip paruošti tortą „Pancho”.
Biskvito torto ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- cukraus – 200 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- raugo – 1 šaukštelis;
- sodos – 1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- augalinis aliejus – 110 g;
- kakavos – 60 g;
- verdančio vandens – 200 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 800 g;
- cukraus – 150 g;
- vanilės – žiupsnelis;
- ananasų – 580 g;
- graikiniai riešutai – 100 g.
Papuošimams skirti ingredientai:
- grietinė – 380 g;
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- šokolado – 30 g;
- sviesto – 10 g.
Torto „Pancho” paruošimas:
Kremui grietinę sumaišykite su cukrumi ir vanile, smulkiai supjaustykite ananasus ir sudėkite į kremą. Graikinius riešutus susmulkinti ir sudėti į kremą, išmaišyti.
Miltus sumaišyti su cukrumi, druska, soda ir kepimo milteliais, sudėti kiaušinius, augalinį aliejų, išmaišyti. Kakavą sumaišykite su verdančiu vandeniu ir supilkite į tešlą, išmaišykite
. Tešlą supilkite į kepimo formą, biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes po folija. Tada biskvitą be folijos kepkite 25 minutes 170 laipsnių temperatūroje
. Biskvitą padalykite į du pyragus, vieną pyragą supjaustykite nedideliais kubeliais. Gilaus dubens dugną išklokite celofanu, ištepkite nedideliu kiekiu kremo
. Kiekvieną torto gabalėlį panardinkite į kremą ir sudėkite į dubenį. Viršų uždenkite antruoju pyragu, pamirkykite jį ananasų sultyse
. Viršų uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve kelioms valandoms. Išimkite tortą iš dubens, apverskite jį aukštyn kojomis, nuimkite maistinę plėvelę.
Kremui tirštą grietinę sumaišykite su cukraus pudra. Kremu aptepkite tortą arba padarykite gražų raštą naudodami antgalį ir konditerinį maišelį
. Glajui ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su ištirpintu sviestu. Šokoladiniu glajumi apipilkite tortą.
Gausite skanų ir neįprastą tortą „Pancho”. Tai puikus desertas namų šventei.